PSD Suceava 2020

25 din cei 74 de angajaţi ai Primăriei Siret, confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus

> Doar un angajat, cu o formă medie a bolii, a rămas internat în Spitalul Municipal Rădăuţi

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, consilier Gabriela Băncilă, ne-a declarat, ieri, că au fost confirmate 25 de cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2, după testarea întregului personal al Primăriei Siret, al instituţiilor şi serviciilor publice subordonate acesteia.

Băncilă a spus că iniţial, în data de 18 octombrie, au fost confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2 11 persoane din totalul celor 14 angajaţi ai Primăriei Siret, care s-au testat după ce au început să prezinte simptome ale infecţiei cu noul coronavirus.

Ea a precizat că la acea dată primarul oraşului Siret a dispus şi testarea celorlalţi 60 de angajaţi ai Primăriei, inclusiv a celor din instituţiile şi serviciile publice subordonate.

Băncilă a mai spus că după testarea întregului personal, au mai fost confirmaţi pozitiv 14 angajaţi.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava a menţionat că toate cele 25 de persoane confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2 au fost evaluate la Spitalul Municipal Rădăuţi, o parte fiind asimptomatice, altele cu forme foarte uşoare ale infecţiei şi doar o singură persoană, care are o formă medie a bolii, a rămas internată în spital.

Ea a arătat că sunt efectuate anchete epidemiologice pentru identificarea tuturor contacţilor persoanelor confirmate pozitiv cu noul coronavirus.

Accesul publicului în Primăria Siret este limitat încă din luna martie, iar în prezent activitatea se desfăşoară online, însă este asigurată rezolvarea urgenţelor ce vizează eliberarea unor acte sau documente.

Potrivit statisticii judeţene, sâmbătă, în Siret, incidenţa infecţiilor cu noul coronavirus era de 6,54 la mia de locuitori. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: