PSD Suceava 2020

Australia redeschide cazul privind câinii actriţei Amber Heard

Autorităţile australiene investighează dacă actriţa americană Amber Heard a comis sperjur în procesul său din 2016 privind aducerea ilegală în această ţară a câinilor săi Pistol şi Boo, a relatat Australian Associated Press, relatează miercuri DPA.

Responsabila pentru agricultură, Peta Lane, a declarat unei comisii a Senatului din Canberra că departamentul său este la curent cu probele prezentate într-o instanţă din Londra care sugerează că Heard şi partenerul ei de la acel moment, Johnny Depp, au oferit cu bună-ştiinţă informaţii false vameşilor cu privire la câini, la sosirea lor cu un avion privat în Queensland în 2015. La Londra, un fost angajat al Depp, Kevin Murphy, a declarat unei instanţe în luna iulie că a avertizat în mod repetat cuplul că ar fi ilegal să-i aducă pe Pistol şi Boo în ţară fără a informa vama. El a susţinut că Heard şi-a convins personalul să mintă sub jurământ instanţa australiană şi să declare că ea nu era la curent cu controalele vamale. Lane a declarat comisiei din Senat că Poliţia Federală Australiană este implicată în anchetă şi încearcă să-l contacteze pe Murphy, a raportat AAP. „A depune o mărturie falsă este o infracţiune sub auspiciile Legii infracţionalităţii şi prin urmare asta investigăm acum”, a precizat Lane. Pedeapsa maximă pentru sperjur în Queensland este de 14 ani de închisoare.

În 2016, Heard a fost condamnată la o lună de comportament exemplar după ce a pledat vinovată pentru furnizarea unui document fals oficialilor vamali. Actriţa a realizat şi un videoclip care povestea publicului cât de importante sunt controalele vamale australiene pentru prevenirea bolilor care intră în ţară. Ministrul agriculturii de atunci, Barnaby Joyce, a ţinut prima pagină a ziarelor când a ameninţat că Pistol şi Boo vor fi ucişi dacă nu vor fi transportaţi înapoi în SUA.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: