Primăria Suceava a devenit proprietar al parcului Şipote şi al păduricii Zamca

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat miercuri că a semnat procesul-verbal de predare-primire a păduricii Zamca şi parcului Şipote, ceea ce înseamnă că municipiul Suceava este proprietar pe aceste păduri-parc.

„De vineri suntem proprietarii acestui parc” a spus Lungu, referindu-se la Şipote.

El a menţionat că municipalitatea are obligaţia să încheie un contract cu un ocol silvic, precizând că acest contract se va face cu OS Pătrăuţi, care a gestionat până acum aceste suprafeţe împădurite.

Ion Lungu a subliniat că este obligatoriu să se respecte regimul silvic.

Municipalitatea mai are obligaţia să asigure elaborarea studiului de fundamentare, care este deja făcut de ICAS Braşov.

În ceea ce priveşte amenajările, primarul a declarat că vor putea fi efectuate doar construcţii uşoare, pe maxim 10% din suprafaţă, şi că o consultare privind ceea ce propune Primăria să se realizeze în cele două păduri-parc va fi organizată după alegerile parlamentare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: