PSD Suceava 2020

Geaca lui Tom Cruise din „Top Gun” şi cizmele din „Pretty Woman”, scoase la licitaţie în decembrie

Pasionaţii de film vor avea şansa de a intra în posesia cizmelor înalte din lac purtate de Julia Roberts în „Pretty Woman”, sau a hainei din piele îmbrăcată de Tom Cruise în „Top Gun”, cu prilejul unei licitaţii desfăşurate în decembrie, în cadrul căreia vor fi scoase la vânzare aproape 1.000 de obiecte de recuzită din filme celebre, informează Reuters.

Recuzita, care face parte din Prop Store Entertainment Memorabilia Live Auction, a fost colecţionată de patronul Prop Store, Stephen Lane, prin reţeaua sa de cineaşti, actori şi membri ai echipelor de filmare, companii de producţie şi colecţionari.

„Prop Store a luat naştere din pasiunea mea de colecţionar, aşa că totul se reduce la bucuria căutării”, a declarat Lane pentru Reuters, din depozitul companiei sale din Rickmansworth, în apropiere de Londra. „Multe dintre aceste artefacte sunt aruncate pur şi simplu la finalul producţiei sau aşa se obişnuia odinioară. Sunt pur şi simplu eliminate sau vândute. Iar asta înseamnă că se risipesc”, a spus Lane.

În total, peste 900 de obiecte provenind din peste 350 de filme şi emisiuni de televiziune vor fi scoase la vânzare în cadrul unei licitaţii online care se va desfăşura timp de două zile, pe 1 şi 2 decembrie. Printre piesele de rezistenţă se numără sabia laser din recuzita personajului Obi-Wan Kenobi în „Star Wars: Revenge of the Sith”, estimată la o valoare cuprinsă între 80.000 şi 120.000 de lire sterline, pălăria din fetru purtată de personajul Joker, interpretat de Jack Nicholson, în pelicula „Batman” (1989), estimată la o sumă cuprinsă între 20.000 şi 30.000 de lire sterline şi costumul sport MI6 purtat de James Bond în „Skyfall“, estimat la 15.000 de lire sterline.

În lotul scos la licitaţie se mai află şi geaca din piele roşie purtată de Brad Pitt în „Fight Club” (1999), estimată la o sumă cuprinsă între 20.000 şi 30.000 de lire sterline, pălăria căpitanului Jack Sparrow din „Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides”, estimată la o sumă cuprinsă între 10.000 şi 15.000 de lire sterline, şi casca purtată de Tom Hanks în „Saving Private Ryan”, semnată de actor, colegii de distribuţie şi regizorul Steven Spielberg, estimată la o sumă cuprinsă între 10.000 şi 15.000 de lire sterline.

Geaca din piele a personajului Pete „Maverick” Mitchell, interpretat de Tom Cruise în „Top Gun”, este estimată ca valorând între 12.000 şi 16.000 de lire sterline, iar cizmele din „Pretty Woman”, la o sumă cuprinsă între 10.000 şi 15.000 de lire sterline. Printre loturile cu valoarea cea mai mare se află şi costumul complet al personajului Neo, interpretat de Keanu Reeves în „The Matrix Reloaded” (2003), cu o estimare de preţ cuprinsă între 40.000 şi 60.000 de lire sterline.

Pandemia a avut un efect neaşteptat asupra interesului în ceea ce priveşte obiectele de colecţie din lumea filmului, a mai spus Lane. „Numărul vizitatorilor pe site-ul nostru de licitaţii a explodat pur şi simplu anul acesta”, a precizat el. „Ne-am gândit că o explicaţie pentru acest fapt ar fi că oamenii pur şi simplu nu mai fac lucruri distractive. Nu mai călătoresc, nu se mai deplasează dintr-un loc într-altul”, a încheiat el.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: