PSD Suceava 2020

Ministrul Dezvoltării:

Autorităţile locale sucevene nu au depus solicitări CNI privind reabilitarea sau construirea unui stadion nou

> Cu fonduri europene, o astfel de investiţie nu este eligibilă

Ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan, susţine că municipalitatea suceveană nu a depus nicio solicitare pentru construcţia unui stadion de mare capacitate, arătând că finanţarea europeană 2014-2020 nu permite astfel de investiţii, iar în ceea ce priveşte programarea 2021-2027, Ministerul Fondurilor Europene va putea analiza dacă există posibilitatea folosirii fondurilor europene nerambursabile pentru astfel de investiţii.

Ministrul Ion Ştefan a răspuns astfel unei întrebări adresate de deputatul PNL Ioan Balan, care i-a cerut să spună dacă realizarea unui stadion de capacitate mare în municipiul Suceava poate să prindă contur începând cu anul 2021.

Ministrul arată că Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei are calitatea de autoritate de management pentru Programul Operaţional Regional 2014-2020 (POR 2014 – 2020), program finanţat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională. În ceea ce priveşte finanţarea construcţiei unui stadion de mare capacitate, respectiv modernizarea şi creşterea capacităţii stadionului din Suceava, spune că o astfel de investiţie nu este eligibilă în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

El a explicat că există posibilitatea utilizării fondurilor europene în acest scop, însă Ministerul Fondurilor Europene este instituţia care asigură coordonarea fondurilor externe nerambursabile şi poate analiza finanţarea acestui tip de investiţii prin intermediul unor programe operaţionale aferente perioadei 2021 – 2027.

„Menţionăm că în cadrul Programului Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social (PNCIPS) se derulează subprogramul «Complexuri sportive», în cadrul căruia pot fi incluse obiective de investiţii care pot fi reabilitate sau pot fi construite integral. Precizăm faptul că, până la momentul actual, în cadrul acestui subprogram autorităţile locale din judeţul Suceava nu au depus solicitări la Compania Naţională de Investiţii privind reabilitarea sau construirea unui stadion nou în judeţul Suceava şi ca urmare acestea nu se află pe lista-sinteză” a precizat ministrul.

El menţionează că CNI SA poate realiza obiective de investiţii numai în urma unor solicitări depuse de potenţialii beneficiari, iar CNI întocmeşte lista-sinteză a obiectivelor propuse a fi finanţate şi o transmite către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei pentru a fi aprobată prin ordin de ministru.

„Lista-sinteză este documentul care stă la baza întocmirii listei obiectivelor de investiţii şi a fundamentării alocaţiilor bugetare necesare în vederea finanţării acestora, conform prevederilor legale în vigoare” a mai arătat ministrul Ion Ştefan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: