PSD Suceava 2020

În perspectiva concursului de rezidenţiat pentru medicină, medicină dentară şi farmacie

Aproape 100 de dosare depuse de candidaţi la DSP Suceava

Aproape 100 de dosare au fost depuse la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) de candidaţii care doresc să participe la concursul de intrare în rezidenţiat pe post şi de rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, ce va fi organizat de Ministerul Sănătăţii în 15 noiembrie.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, ne-a declarat ieri că s-au înregistrat 99 de dosare de înscriere pentru concursul de rezidenţiat pe loc şi pe post, dintre care 40 pentru domeniul medicină, 38 pentru domeniul medicină dentară şi 21 pentru farmacie.

Concursul ar urma să se desfăşoare în centrele universitare din Iaşi, Bucureşti, Timişoara, Craiova, Cluj-Napoca şi Târgu Mureş.

La concurs pot participa candidaţii care au obţinut diploma de licenţă în profilul medico-farmaceutic uman sau o diplomă echivalentă cu aceasta, rezidenţii aflaţi în pregătire, specialiştii care doresc să efectueze pregătire într-o altă specialitate, candidaţii care îndeplinesc condiţiile privind cetăţenia, respectiv care nu au îndeplinit vârsta standard de pensionare şi au diploma de licenţă în profil medico-farmaceutic uman.

Dosarele candidaţilor au putut fi depuse până în data de 20 octombrie a.c.

Ministerul Sănătăţii va comunica universităţilor de medicină şi farmacie numărul de candidaţi pentru fiecare domeniu din fiecare centru universitar menţionat, iar listele cu candidaţii admişi în concurs, pe centre universitare, vor fi publicate pe site-ul Rezidentiat.ro, în data de 29 octombrie a.c.

Conform metodologiei pentru desfăşurarea concursului de rezidenţiat, sesiunea 15 noiembrie 2020, concursul se desfăşoară sub formă de test-grilă, cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, pe durata a 4 ore. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: