PSD Suceava 2020

Sărăcia, un subiect la ordinea zilei

Anual, Ziua Internaţională pentru Eradicarea Sărăciei este marcată la 17 octombrie, zi în care, la nivel naţional au loc şi se promovează acţiuni concrete desfăşurate cu scopul de a susţine combaterea acestui fenomen. Această zi ne oferă prilejul de a recunoaşte lupta pe care o duc zilnic oamenii care trăiesc în sărăcie, fiind o şansă pentru ei de a-şi face auzite preocupările şi dificultăţile cu care se confruntă. În acest context, Asociaţia Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina a desfăşurat, în perioada 5 – 17 octombrie a.c., acţiuni pentru susţinerea luptei împotriva sărăciei, în parteneriat cu Reţeaua Naţională Anti-Sărăcie şi Incluziune Socială (Renasis) în cadrul campaniei organizate la nivel european de EAPN – European Anti Poverty Network – 1710 Campaign #PovertyWatch. Institutul Bucovina face parte din această reţea, fiind cordonator PEP – persoane afectate de sărăcie (engl. people experiencing poverty) la nivel naţional.

În data de 16 octombrie a.c., s-a desfăşurat şedinţa Comisiei Judeţene de Incluziune Socială, coordonată de Instituţia Prefectului, reprezentată de subprefectul Daniel Prorociuc. Întâlnirea online a avut drept temă de discuţie Ziua Internaţională pentru Eradicarea Sărăciei şi măsurile pentru a atinge obiectivele vizate. Au participat reprezentanţi ai instituţiilor publice de la nivelul judeţului Suceava, printre care: Instituţia Prefectului, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Suceava, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Casa de Asigurări de Sănătate, Inspectoratul Şcolar al Judeţului, Primăria Dolhasca, Casa Judeţeană de Pensii, Consiliul Judeţean Suceava, Serviciul de Probaţiune Suceava. În cadrul întrunirii a luat cuvântul şi Dan Ionuţ Adomniţei, director executiv al AJPIS Suceava, concluzionând că numărul beneficiarilor de ajutor social a scăzut la nivelul judeţului, iar cel al beneficiarilor indemnizaţiei pentru creşterea copilului a crescut.

Asociaţia Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina a prezentat acţiunile desfăşurate pentru a marca Ziua Internaţională pentru Eradicarea Sărăciei şi diverse materiale care au vizat susţinerea luptei împotriva sărăciei, aducând în atenţia autorităţilor situaţia din cătunul Ţâmpoceni, unde a fost solicitată o anchetă pentru a cunoaşte situaţia în care se află copiii din comunitatea respectivă şi unde aproximativ 100 de familii stau în locuinţe improvizate şi fără electricitate. (D.L.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: