PSD Suceava 2020

Suceveanca ce pretindea pe internet că e poliţist şi înşela persoane credule a fost trimisă în judecată

> Alături de ea, pe banca acuzaţilor vor sta şi doi complici

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a anunţat că suceveanca ce pretindea pe internet că e poliţist din Suceava şi a înşelat persoane aflate în situaţii complicate de viaţă a fost trimisă în judecată, în stare de arest preventiv, în data de 16 octombrie.

Sursa citată arată că, în cadrul aceluiaşi dosar, în judecată au mai fost trimişi un bărbat şi o femeie, care ar fi ajutat-o pe aceasta să comită infracţiunile de trafic de influenţă şi înşelăciune.

 Amintim că metoda de operare a femeii a fost neobişnuită. Ea a creat mai multe conturi pe o reţea de socializare, prin intermediul unuia dintre ele pretinzând că este poliţist sucevean. Astfel, femeia a lăsat fără bani mai mulţi suceveni creduli. Totodată, se pare că ea e versată în „afaceri” de acest gen, având antecedente penale. Femeia a fost condamnată anterior pentru săvârşirea unor infracţiuni de trafic de influenţă, comise prin acelaşi mod de operare.

Pe lângă cele relatate într-o ediţie anterioară a ziarului, probatoriul adunat de procurori relevă faptul că suceveanca a fost ajutată de alte două persoane, o femeie şi un bărbat, ambii cercetaţi în libertate.

Prima persoană a fost trimisă în judecată pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Femeia respectivă a oferit informaţii despre o mamă a unui copil grav bolnav, care ulterior a fost manipulată şi înşelată de principala inculpată.

La rândul său, bărbatul va fi judecat pentru trei infracţiuni, respectiv complicitate la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă şi două cazuri de complicitate la săvârşirea a două infracţiuni de înşelăciune. Bărbatul apărea în calitate de intermediar în momentul transmiterii banilor către presupusul poliţist de pe reţelele de socializare.

Sursa citată a precizat că dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: