PSD Suceava 2020

„Un tezaur de amintiri”

De la Broşteni, Ion Gavril Ignea ne îndeamnă să-i citim noua sa carte, intitulată „Întâmplări cu forestieri şi nu numai…” (editura Stef, Iaşi, 2020). O carte consistentă (aproape 250 de pagini în format A4), inclusiv cu un cuprins ce se întinde pe mai bine de trei pagini… „Această carte vine ca o completare la celelalte volume scrise de domnul Ion Gavril Ignea şi continuă autobiografia autorului. Capitolele aşternute pe hârtie acum, la vârsta senectuţii, reprezintă un tezaur de amintiri” şi surprind viaţa grea de la pădure (este vorba despre exploatarea lemnului), notează în prefaţă ing. Avram Victor Gabriel. Care precizează (inclusiv pentru cei care-l ştiu mai puţin pe vechiul colaborator „de la munte” al cotidianului „Crai nou”) că pe Ion Gavril Ignea „magia scrisului îl atrage ca un magnet. Şi nu poţi să nu-l îndrăgeşti, pentru că încă o dată promovează atât de frumos frumuseţile Văii Bistriţei, ale zonei Broştenilor, ale ţinutului Bucovinei”. În „Cuvântul autorului”, Ion Gavril Ignea – cu specificarea: „fost forestier” – se întreabă: „Dacă am scris despre colegii de şcoală, despre camarazii de armată şi colegii de serviciu de la Atelierul Mecanic IF Broşteni cu care am stat în total 2-4 ani, cum să nu scriu despre tovarăşii mei de la Sectorul Forestier Barnar şi UFET Vatra Dornei, cu care am muncit şi colaborat 25 de ani şi 7 luni…”? Iar răspunsul vine tocmai în această carte.

 Reamintim cărţile scrise anterior de Ion Gavril Ignea: „Singurătatea soldatului Dumitru” (2016), „Din cărţi adunate şi tot unei cărţi date: cugetări, maxime” (2016), „Un destin prea crud: Petrică Gavril” (2017), „Dragostea ca un pârjol” (2018), „Amintirile copilăriei şi tinereţii, balsam pentru bătrâneţe” (2018) şi „«Crai nou», ziarul din sufletul meu” (2019). (L.D.C.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: