PSD Suceava 2020

Se estimează o creştere a numărului de noi infectări în municipiul Suceava

CJSU Suceava a decis, vineri, la propunerea Primăriei Suceava, obligaţia purtării măştii de protecţie, astfel încât să asigure nasul şi gura, pentru persoanele care peste 5 ani, în toate spaţiile publice deschise din municipiul Suceava, indiferent de tipul sau natura acestora, începând cu data de 17 octombrie, ora 8.

Totodată a fost prezentată membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă analiza specialiştilor de la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, realizată în contextul epidemiologic actual.

Incidenţa numărului de cazuri cumulat la 14 zile raportată la 1000 de locuitori, fiind luată în considerare populaţia rezidentă în municipiul Suceava, şi anume 124.589 locuitori, era, la data de 16 octombrie 2020, la nivelul municipiului Suceava, de 2,504. Ceea ce însemna, potrivit analizei DSP Suceava, că până la scenariul roşu mai erau 61 de cazuri.

Totodată, s-a observat o creştere accelerată a acestui indicator după data de 5 octombrie a.c.

În ceea ce priveşte numărul bazal de reproducere, acesta se situează în jurul valorii de 1,19, ceea ce însemna, vineri, transmisie comunitară extinsă.

Simularea realizată pentru săptămâna în curs indica o tendinţă de creştere a numărului de cazuri la nivelului municipiului Suceava, numărul bazal de reproducere fiind constant în jurul valorii de 1,19. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: