PSD Suceava 2020

După 17 percheziţii efectuate de poliţiştii suceveni

Şase persoane au fost reţinute, iar maşini, bani şi ţigări de contrabandă au fost confiscate

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Suceava au reuşit destructurarea unui grup infracţional specializat în introducerea în ţară, depozitarea şi comercializarea ţigărilor de contrabandă pe raza municipiului Suceava, în special în zona cartierului Burdujeni.

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, vineri, în cadrul unei cauze instrumentate de poliţiştii din cadrul SICE – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, au fost puse în aplicare 17 mandate de percheziţie domiciliară la locaţii şi imobile folosite de persoane implicate în activităţi de contrabandă cu ţigarete de provenienţă extracomunitară.

La 13 din cele 17 locaţii au fost descoperite şi indisponibilizate ţigarete, cantitatea totală ridicându-se la 179.260 bucăţi. De asemenea, au mai fost descoperite sume de bani totalizând peste 35.000 lei, autoturisme folosite la transportul şi depozitarea ţigaretelor, telefoane mobile, articole vestimentare contrafăcute, precum şi alte probe şi mijloace de probă utile cauzei.

Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au strâns probe din care au rezultat indicii clare cu privire la activitatea infracţională desfăşurată de fiecare persoană în parte.

Astfel, majoritatea ţigaretelor erau introduse în ţară fiind folosite mijloace de transport cu caroserii special modificate pentru disimularea ţigaretelor. Ulterior, ţigaretele erau transportate la diferite spaţii de depozitare intermediară din zona municipiului Suceava şi a localităţilor limitrofe, iar de acolo erau aprovizionate diferite magazine mixte şi localuri de consum, unul dintre acestea fiind un restaurant situat în zona gării din cartierul Burdujeni, unde erau comercializate atât la cartuş, cât şi la pachet.

În urma activităţilor de cercetare şi urmărire penală derulate faţă de 6 persoane cu vârste cuprinse între 22 şi 57 de ani, a fost luată măsura preventivă a reţinerii pentru o perioadă de 24 ore.

Un bărbat de 57 de ani urma să fie prezentat instanţei de judecată competentă cu propunere de luare a unei măsuri preventive privative de libertate. Celelalte persoane urma să fie prezentate unităţii de parchet în vederea luării măsurilor procedurale ce se impun.

Cercetările sunt continuate în cauza penală de către lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul IPJ Suceava – SICE – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, sub aspectul comiterii unor infracţiuni de „contrabandă”, în vederea stabilirii întregii activităţii infracţionale, precum şi în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: