PSD Suceava 2020

O femeie va fi executată prin injecţie letală, pentru prima dată în ultimele şase decenii

Guvernul federal a stabilit datele a două noi execuţii ale unor condamnaţi la pedeapsa capitală, inclusiv Lisa Montgomery, prima femeie în mai mult de şase decenii, relatează CNN.

Lisa Montgomery va primi injecţia letală pe 8 decembrie, a anunţat Departamentul de Justiţie. În 2004, ea a fost condamnată pentru sugrumarea unei femei din Missouri, însărcinată în opt luni, pe care ulterior a tăiat-o, răpind copilul.

Ultima femeie executată de guvernul SUA a fost Bonnie Brown Heady la 18 decembrie 1953, conform înregistrărilor Biroului de Închisori al SUA, pentru răpire şi crimă. Tot în 1953, Ethel Rosenberg a fost executată pentru spionaj, împreună cu soţul ei, Julius.

Execuţia lui Montgomery va fi cea de-a opta a Departamentului de Justiţie din acest an.

A noua execuţie va fi cea a lui Brandon Bernard, care a fost condamnat pentru o crimă dublă, în Texas, în 1999. El este programat să fie executat prin injecţie letală pe 10 decembrie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: