PSD Suceava 2020

Poliţiştii suceveni – în acţiune pe raza judeţului, pentru prevenirea răspândirii cazurilor de Covid-19

Măşti de protecţie şi amenzi de peste 53.000 lei

Echipele mixte (formate din poliţişti, poliţişti locali, jandarmi, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei Sanitare Veterinare, Direcţiei de Sănătate Publică şi de la Protecţia Consumatorului, ISCTR şi ARR) au ieşit din nou pe străzile localităţilor din judeţ pentru a verifica respectarea măsurilor sanitare în contextul Covid-19.

Astfel, potrivit IPJ Suceava, ieri, poliţiştii au distribuit peste 200 de măşti de protecţie sanitară, în general persoanelor cu posibilităţi financiare reduse. Măştile au fost distribuite în târgul de la Vereşti, la pieţele din municipiul Suceava şi în zonele bisericilor.

Şi sâmbătă, peste 200 de poliţişti în uniformă şi în ţinută civilă au fost în teren şi au efectuat controale, în special în zona centrelor comerciale, pieţe, târguri, dar şi în gări, autogări şi mijloacele de transport în comun.

Duminică, acţiunile au fost continuate în prima parte a zilei, poliţiştii acţionând la târgul auto de la Rădăuţi şi la piaţa de la Vereşti. De asemenea, au fost efectuate controale în pieţele din Siret şi Suceava şi au fost verificate mijloacele de transport în comun.

În cursul zilei de sâmbătă, poliţiştii au aplicat 112 amenzi în valoare de 53.600 lei. Totodată, au fost verificate 140 de societăţi comerciale cu privire la respectarea legislaţiei Covid-19, două dintre acestea fiind sancţionate.

Acţiunile, ni s-a precizat, au în primul rând un rol de responsabilizare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la pericolele asociate nerespectării măsurilor de siguranţă, după cum a transmis IPJ Suceava.

Sursa citată recomandă cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică pentru a-şi proteja sănătatea şi viaţa, dar şi pentru a-i proteja pe toţi cei din jur.

„Sănătatea şi siguranţa cetăţenilor sunt prioritare tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, astfel că forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii şi pentru a preveni răspândirea noului coronavirus” se arată în comunicatul IPJ Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: