PSD Suceava 2020

Incidenţa cazurilor de Covid-19 se calculează în funcţie de data introducerii cazurilor noi în sistemul electronic

 Prefectura Suceava a informat, vineri, care este modul de calcul al indicelui de incidenţă la 14 zile.

Potrivit sursei citate, cifra de cazuri nou pozitivate, anunţată zilnic de GCS şi prefectură (local), reprezintă numărul total de rezultate pozitive pentru persoanele confirmate pentru prima dată şi care sunt raportate până la data transmiterii informării.

Distinct de aceste date, în metodologia de calcul a indicelui de incidenţă raportat la ultimele 14 zile, direcţiile de sănătate publică au în vedere numărul de cazuri nou pozitivate, în funcţie de data la care acestea au fost încărcate în sistemul informatic.

Astfel, potrivit Prefecturii Suceava, incidenţa de răspândire cumulată în ultimele 14 zile se calculează în funcţie de momentul în care proba persoanei în cauză este introdusă în sistem, şi nu în funcţie de momentul în care centrul de testare o raportează pentru centralizare, iar apoi este comunicată public, existând un decalaj inerent de la o zi la alta.

Evidenţa cazurilor depistate pozitiv este gestionată în aplicaţia informatică, în care sunt completate pentru fiecare caz în parte, distinct, momentele în care sunt prelevate probele, prelucrate în centrele de testare şi, ulterior, constatate rezultatele pozitive, a precizat Prefectura Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: