PSD Suceava 2020

În judeţ sunt multe localităţi care aşteaptă gaz metan

> Gheorghe Flutur a semnat recent certificate de urbanism pentru extinderea reţelelor de gaze naturale în oraşul Cajvana şi comunele Botoşana, Cacica, Comăneşti, Grăniceşti şi Pârteştii de Jos

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat joia trecută certificate de urbanism pentru extindere reţelelor de distribuţie a gazelor naturale în mai multe localităţi, situate pe Valea Soloneţului şi pe Valea Sucevei.

Astfel, au fost semnate certificatele de urbanism pentru oraşul Cajvana şi comunele Botoşana, Cacica, Comăneşti, Grăniceşti şi Pârteştii de Jos.

Recent, ca urmare a solicitării adresate de comuna Fundu Moldovei, a fost emis certificatul de urbanism pentru înfiinţarea unei reţele de distribuţie gaze naturale, investiţie amplasată pe două unităţi administrativ-teritoriale, respectiv comunele Pojorâta şi Fundu Moldovei. De asemenea, a mai fost semnat certificatul de urbanism pentru extinderea reţelei de gaze naturale pe teritoriul oraşelor Salcea şi Liteni şi al comunelor Udeşti, Vereşti şi Fântânele.

În vederea înfiinţării de reţele de distribuţie în judeţul Suceava, reamintim că aceleaşi documente au fost emise în ultima perioadă şi pentru comunele Forăşti (satele Forăşti, Antoceni, Oniceni, Roşiori, Ruşi, Uideşti, Ţoleşti, Manolea şi Boura), Rădăşeni, Cornu Luncii, Adâncata, Hănţeşti, Forăşti şi Valea Moldovei sau pentru Zamostea, Zvoriştea (satele aparţinătoare Zvoriştea, Şerbăuţi, Dealu, Buda, Stânca şi Slobozia) şi Bălcăuţi (satele aparţinătoare Bălcăuţi, Gropeni, Negostina), pentru studii de fezabilitate şi pentru autorizări ale lucrărilor de construcţii.

Fonduri pentru introducerea de gaze naturale în localităţi încălzite astăzi pe combustibil solid

„Vor fi disponibile fonduri pentru introducerea de gaze naturale în localităţile care astăzi sunt încălzite pe combustibil solid, dar va fi o bătălie mare pe finanţare, aşa că este bine ca tot mai multe localităţi să demareze cât mai repede astfel de proiecte” a declarat Gheorghe Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a precizat că în perioada următoare se va putea dubla numărul de persoane din judeţul nostru care să fie racordate la reţelele de gaze naturale.

„Cum spuneam, în judeţul Suceava sunt multe localităţi care aşteaptă gaz metan, mai ales acolo unde distanţa până la magistrală nu este foarte mare. Va fi necesară extinderea magistralei de gaz în judeţ şi, după cum se ştie, se lucrează deja la construcţia magistralei spre Vatra Dornei” a conchis preşedintele executivului judeţean. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: