PSD Suceava 2020

Deputatul Ioan Bălan a cerut ministrului Transporturilor modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată din judeţul Suceava

> Potrivit lui, lipsa modernizării acestora continuă să genereze accidente soldate cu victime aproape în fiecare lună

Deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan a solicitat ministrului Transporturilor, Lucian Bode, să răspundă dacă are în vedere lucrări de refacere a trecerilor la nivel cu calea ferată din judeţul Suceava şi dacă e posibil ca lucrările să fie preluate de autorităţile locale şi finanţate cu fonduri europene.

„În primul rând, vă felicit pentru modul în care aţi reuşit să deblocaţi cele mai importante proiecte de infrastructură mare pentru Moldova şi apreciez modul în care dumneavoastră monitorizaţi stadiul de realizarea a proiectelor de autostrăzi pentru această parte a ţării, în special pentru Autostrada Unirii şi Autostrada Moldovei” a spus Balan în deschiderea solicitării.

El i-a adus ministrului la cunoştinţă că, la nivelul judeţului Suceava, lipsa modernizării trecerilor la nivel cu calea ferată, în special absenţa barierelor automate, continuă să genereze accidente soldate cu victime aproape în fiecare lună.

Un angajament nedus la îndeplinire

„Personal, în calitate de deputat, am interpelat constant guvernele anterioare şi am solicitat ca toate trecerile la nivel cu calea ferată să beneficieze de investiţii – reabilitarea covorului asfaltic, creşterea vizibilităţii şi instalarea de bariere automate. Încă din anul 2018, ministrul PSD al transporturilor de la acea vreme se angaja să modernizeze 88 de treceri la nivel cu calea ferată în judeţul Suceava, angajament care nu a fost dus la îndeplinire” a spus Ioan Bălan.

Deputatul a arătat că, deoarece acest tip de investiţie nu generează un impact bugetar deosebit de mare şi luând în considerare că realizarea acestor investiţii se va traduce în salvarea vieţii participanţilor la trafic, îi cere ministrului să răspundă dacă, în condiţiile în care în această perioadă se stabilesc priorităţile investiţionale pentru bugetul de stat pentru anul 2021, dacă are în vedere includerea în capitolul de investiţii a modernizării tuturor trecerilor la nivel cu calea ferată din judeţul Suceava.

Ioan Bălan cere şi o estimare a costurilor medii ale modernizării unei treceri la nivel cu calea ferată, dorind să afle şi care ar fi efortul bugetar total al modernizării tuturor trecerilor din judeţul nostru în anul 2021. Deputatul liberal sucevean solicită ministrului să spună şi în ce măsură asemenea investiţii ar putea să fie preluate de autorităţile administraţiei publice locale sau judeţene şi realizate cu fonduri europene nerambursabile. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: