Toate structurile MAI şi autorităţile publice au fost mobilizate în acţiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus

Prefectura Suceava a transmis ieri că, în intervalul miercuri – joi, echipele de control mixte (poliţişti plus reprezentanţii DSP Suceava) au efectuat sute de controale la nivelul judeţului, în contextul Covid-19, iar acţiunile de acest gen vor continua şi în zilele care urmează.

Miercuri, 14 octombrie, au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse 468 persoane, dar şi 143 societăţi comerciale. Astfel, au fost aplicate 96 de amenzi, în valoare de 4.000 lei.

Prefectura precizează că toate structurile MAI şi autorităţile publice cu atribuţii sunt mobilizate în acţiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus la nivelul judeţului.

Totodată, la nivelul judeţului Suceava este organizată, sub autoritatea prefectului, o grupă de coordonare operativă, pentru evaluarea situaţiei specifice, în vederea intensificării activităţilor de verificare şi depistare a celor care nu respectă regulile de protecţie sanitară pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Potrivit Prefecturii, principalul obiectiv al măsurilor luate este prevenirea răspândirii noului coronavirus. Însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat şi măsuri de sancţionare.

Principalele activităţi au fost concentrate pe zonele aglomerate din localităţi şi zone de interes turistic, cu risc de răspândire a Covid-19.

Pe raza judeţului, se vor desfăşura în continuare activităţi de verificare punctuale, atunci când se vor primi sesizări cu privire la nerespectarea măsurilor de limitare a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, dar şi acţiuni cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, pieţe, târguri, precum şi la ştranduri, terase şi cluburi în aer liber.

Situaţii în care masca este obligatorie

Prefectura a amintit că, potrivit CJSU Suceava, masca este obligatorie pentru toate persoanele prezente în pieţele agroalimentare, permanente sau temporare, închise sau deschise, precum şi în spaţiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiţionale, expoziţii, bâlciuri etc. de pe teritoriul judeţului Suceava.

De asemenea, se recomandă purtarea măştii de protecţie la toate evenimentele, de orice natură, unde sunt create condiţii de aglomerare de persoane, pe raza judeţului, desfăşurate atât în interior, cât şi în exterior, precum şi în alte zone aglomerate.

În acest context, Prefectura a solicitat cetăţenilor să respecte măsurile stabilite de autorităţi în perioada stării de alertă, distanţarea fizică şi măsurile de igienă stabilite de către specialişti. Prefectura îndeamnă sucevenii să respecte în continuare trei măsuri simple, care ne pot proteja pe noi sau pe cei din jurul nostru: > să evităm locurile aglomerate, păstrând distanţarea fizică, > să purtăm masca în spaţiile închise, > să ne spălăm des mâinile. (N.B.; Foto: Poliţia Română)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: