În spitalele din judeţ rămân internaţi 243 pacienţi Covid-19

> 67 au forme severe şi grave ale bolii > Ieri, la ATI Suceava, era disponibil numai un pat

Prefectura Suceava a informat că joi, conform datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică, în judeţ se înregistrau 6.046 de persoane declarate vindecate de Covid-19.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore au fost internate 30 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval de timp fiind externate 36 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 537 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 155 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 72 se aflau în zona tampon, iar 310 pacienţi aveau alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 155 pacienţi diagnosticaţi Covid-19, 71 prezentau forme medii ale bolii; 17 – forme uşoare; 50 – forme severe; 17 prezentau forme grave şi erau internaţi în secţia ATI, doi fiind ventilaţi mecanic.

În aceste condiţii, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, joi, de 385 de paturi libere, dintre care 63 pentru pacienţi Covid-19, 197 în sectorul non-Covid şi 125 pentru zona tampon. La unitatea ATI era disponibil un pat pentru pacienţi Covid. De asemenea, erau 22 ventilatoare libere, dintre care 5 pentru pacienţi Covid-19.

Totodată, în Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 88 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi 4 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

„Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus, sunt declarate pacienţi diagnosticaţi Covid-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări” a precizat Prefectura Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: