Anul acesta şi anul viitor, România nu poate produce Remdesivir

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că anul acesta sau anul viitor ar fi imposibil ca medicamentul Remdesivir, pentru bolnavii de COVID-19, să poată fi produs în România, deoarece este nevoie de o linie specială de producţie, pe care producătorii români de medicamente nu o au.

Ministrul Nelu Tătaru a fost întrebat, joi, la Timişoara, de ce statul român nu a făcut demersuri, la fel ca şi cel ungar, să obţină licenţă pentru producţia de Remdesivir.

„Noi avem aceste discuţii încă din vară. Avem fabrica antibiotice la care am avut această discuţie. Nu are linie tehnologică şi trebuie obţinut acel patent, dar linie tehnologică încă nu avem. Ar fi o perioadă destul de lungă să putem produce acest Remdesivir”, a spus Nelu Tătaru. „Din ce am discutat cu producătorii de medicamente, anul acesta şi anul viitor, nu. Trebuie o linie tehnologică (…), este o linie specială pentru produsul Remdesivir, plus patentul. Totul ţine de producător şi producătorii noştri au anumite linii tehnologice şi anumită producţie pe anumite produse”, a mai explicat Nelu Tătaru.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: