Locuitorii din Crucea, Ostra, Stulpicani, Broşteni vor putea să se pensioneze mai repede

> Amendamentul la Legea pensiilor iniţiat de deputaţii PSD Eugen Bejinariu şi Alexandru Rădulescu a fost votat de Camera Deputaţilor

Camera Deputaţilor a votat, marţi, un amendament la Legea pensiilor care permite locuitorilor din Crucea, Ostra, Stulpicani, Broşteni să se pensioneze mai repede.

Astfel, la iniţiativa parlamentarilor social-democraţi suceveni Eugen Bejinariu şi Alexandru Rădulescu, Camera Deputaţilor a votat un amendament la art. 65 al Legii privind sistemul unitar de pensii.

Acest articol prevede ca persoanele care au trăit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă determinată de extracţia şi prelucrarea minereurilor neferoase pot beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare.

Amendamentul propus include în aceste zone afectate de poluare şi localităţile Crucea, Ostra, Stulpicani, Broşteni din judeţul Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: