Cercetătorul Radu Ciornei vrea să iniţieze o lege prin care persoanele care suferă de reacţii post-vaccinare severe să fie sprijinite de stat

Candidatul USR PLUS Suceava pentru Camera Deputaţilor, cercetătorul sucevean dr. Radu Ciornei, a anunţat, marţi, la News Bucovina, că primul său proiect de lege va fi cel de compensare a persoanelor care suferă de reacţii post vaccinare severe.

El a spus că în campania sa electorală va prezenta oferta sa, care se bazează pe profesionalism şi experienţă.

Ciornei a recunoscut că la alegerile locale scorul obţinut de USR PLUS în judeţul Suceava a fost slab.

„Pentru noi a fost un rezultat neaşteptat de slab” a spus Ciornei.

El a arătat că USR PLUS are 55 de consilieri locali, trei primari, va avea şi viceprimari, dar că nu a intrat în Consiliul Judeţean Suceava.

„Nu ne aşteptam să nu intrăm în Consiliul Judeţean. A fost o surpriză. Se pare că electoratul nu a apreciat foarte mult oferta noastră, aşteptându-se la oameni mai tineri, iar aceasta este o realitate” a spus candidatul USR PLUS.

El a menţionat că s-au făcut analize, iar acest mesaj a fost luat mult mai în serios, lucru pe care a fost făcut acum la selecţia candidaţilor pentru alegerile parlamentare.

Astfel, el este primul pe lista pentru Camera Deputaţilor, iar la Senat, pe primul loc este George Mândruţă, militar de carieră, cu experienţă internaţională, la fel ca şi el, fiind un om întors în ţară ca să pună umărul.

„Oferta mea este profesionalismul şi competenţa. Eu vreau să duc competenţa mea în Parlament şi să particip în Comisia de sănătate să ajut să facem nişte legi, să luăm decizii bune” a spus Ciornei.

El a recunoscut că până acum oamenii au fost înspăimântaţi de deciziile Grupului de Comunicare Strategică.

„Vreau să fac o lege de compensare a persoanelor ce suferă de reacţii post-vaccinare severe. Acesta este visul meu. Există acel unu la 10.000, unu la 100.000 care suferă o complicaţie post-vaccinare severă. Acesta este preţul pe care îl plătim ca să ne vaccinăm” a spus cercetătorul sucevean.

El a menţionat că acum urmează să fie vaccinaţi toţi pentru Covid-19, după ce va veni vaccinul.

„Există acele foarte rare complicaţii în care omul are nişte sechele grave, iar statul trebuie să intervină, să-i asigure îngrijiri medicale de calitate şi să-i asigure şi viaţa după aceea şi, dacă este minor, să asigure şi sprijin pentru familie” a precizat Radu Ciornei.

El a mai declarat că va susţine şi revenirea la alegeri locale în două tururi de scrutin, care este o prioritate, dar şi tăierea pensiilor speciale pentru aleşii publici.

„Dacă intru în Parlament, îmi tai propria pensie specială” a anunţat Ciornei.

El estimează că viitoarea guvernare va fi asigurată de USR şi PNL. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: