Camera Deputaţilor a aprobat legea privind acordarea unui stimulent de risc personalului din învăţământ

> Alexandru Rădulescu (PSD): Deputaţii liberali, inclusiv cei suceveni, s-au abţinut la acest vot

Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu a anunţat că, marţi, Camera Deputaţilor, la iniţiativa deputaţilor PSD, a votat o lege care vine în sprijinul cadrelor didactice, subliniind că, de fiecare dată, în timpul guvernării social-democrate, educaţia a constituit o prioritate şi cadrele didactice au primit respectul cuvenit importantului rol social pe care îl au.

„Astfel, ţinând cont de începerea noului an şcolar 2020 – 2021 în plină evoluţie epidemiologică, ca urmare a riscului răspândirii coronavirusului Covid-19 şi luând act de circumstanţele excepţionale create de ameninţarea cu infecţia Covid-19, precum şi de faptul că atât cadre didactice, cât şi personal didactic auxiliar şi personalul nedidactic din învăţământul de stat sunt implicaţi direct în lupta cu pandemia şi sunt extrem de expuşi, este necesar ca statul să acorde un stimulent de risc în cuantum de 2000 de lei, respectiv 1500 de lei lunar, pe durata stării de alertă şi a stării de urgenţă, cadrelor didactice, personalului didactic auxiliar şi personalului nedidactic din învăţământul de stat” a arătat Rădulescu.

El a menţionat însă că deputaţii liberali s-au abţinut de la vot.

„Aşa cum, din păcate, era de anticipat, deputaţii liberali, inclusiv cei suceveni, s-au abţinut la acest vot, ceea ce înseamnă de fapt, în demers parlamentar, vot împotrivă. Reprezentanţii angajaţilor din sistemul de învăţământ ar trebui să-i întrebe pe aceşti parlamentari de ce s-au opus unui demers legal echitabil care a fost pus în practică şi pentru alte categorii socio-profesionale” a conchis Rădulescu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: