Deputatul PNL Ioan Balan:

Programele multianuale de investiţii trebuie să fie obligatorii pentru toate partidele politice care conduc România

> Dacă ar fi fost respectate în ultimii 10 ani, astăzi am fi avut o infrastructură la standarde europene, consideră parlamentarul sucevean

 Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan propune ca pe viitor programele multianuale de investiţii să fie obligatorii pentru toate partidele politice care conduc România, fie la nivel guvernamental, fie la nivel local, dacă se doreşte ca în câţiva ani să existe o infrastructură de transporturi, de sănătate sau de educaţie la standardele ţărilor dezvoltate din Uniunea Europeană.

„Nu putem să dăm uitării atât de uşor faptul că timp de aproape 10 ani PSD a blocat aproape toate investiţiile majore din România. În anul 2019, an de creştere economică, în loc să avem investiţii record, am avut cele mai mici investiţii de la aderarea României la Uniunea Europeană” a spus Balan.

El arată că dacă astăzi cei din judeţele Moldovei sunt furioşi pentru că nu sunt autostrăzi, căi ferate rapide, spitale regionale sau şcoli noi, trebuie să-şi amintească faptul că guvernele PSD au tăiat constant banii alocaţi investiţiilor, risipindu-i pe tot felul de improvizaţii sau lucruri nefolositoare.

La Suceava, „un caz de manual”

„Un caz de manual este chiar la Suceava, unde finalizarea centurii ocolitoare a municipiului a început în anul 2008, s-a construit în procent de 85% până în 2012 şi a mai durat încă aproape 7 ani finalizarea a 15%, pentru că guvernele PSD au pus tot timpul piedici acestui proiect. Fără eforturile PNL, cred că şi astăzi centura Sucevei era tot în construcţie” a spus deputatul liberal.

Ioan Balan consideră că acest gen de abordare a investiţiilor publice va dispărea definitiv la Suceava cu un guvern PNL, cu un consiliu judeţean condus de Gheorghe Flutur şi cu primari liberali puternic acreditaţi de oameni ca să le schimbe viaţa în bine.

„Legislaţia noastră naţională prevede foarte clar că proiectele majore de investiţii trebuie elaborate pe etape de execuţie şi pe un calendar ferm de finanţare. Dacă acest mod de realizare ar fi fost respectat de PSD, astăzi Moldova ar fi avut şi infrastructură de transporturi, şi de educaţie sau de sănătate, dar şi utilităţi de calitate pentru locuinţele oamenilor. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, PNL are sarcina deosebit de dificilă de a recupera în scurt timp toţi anii pierduţi cu PSD la conducerea ţării” a continuat parlamentarul liberal sucevean.

El şi-a exprimat convingerea că în următorii 4 ani modelul antidezvoltare promovat atâta timp de PSD va dispărea.

„Trebuie să urmărim cu precizie termenele, să stăm tot timpul pe capul constructorilor şi să urmărim calitatea lucrărilor şi să avem în vedere să utilizăm cele 80 de miliarde de euro din fondurile europene nerambursabile până la ultimul cent. La nivelul judeţului meu, Suceava, nu am nici cea mai mică îndoială că vom ajunge să finalizăm toate proiectele pe care ni le-am asumat în faţa oamenilor, pentru care sucevenii ne-au acordat o încredere uriaşă. Pot să garantez că orientarea judeţului Suceava, dar şi a ţării, către dezvoltare şi investiţii ne va aduce îmbunătăţiri vizibile ale calităţii vieţii, pe care le aşteptăm de 30 de ani” a conchis Ioan Bălan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

 1. Cuviosul_Sectarie says:

  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24342607-perchezitii-seful-oficiului-pentru-spalarea-banilor-laurentiu-baranga-falsificat-diploma-bacalaureat.htm

  Incredibi! Oare să se fi deschis sezonul la vânătoarea de hoți de diplome,de intelectuali de kkt forjat,de care este plin,mai ales, PDL,indiferent în ce stare de agregare s-ar afla acesta,indiferent de culoare,că galben,că orange? Să se fi întâmplat,oare, că îi ia în ordinea alfabetică ? Nu,că Baranga este după Balan_ga,de exemplu,vârsta la care și-a luat,efectiv,diploma,de pe unde o fi luat-o,este de 32 de ani,clientul nostru a fost mai harnic și-a confecționat ,cumva,diploma la 28 de ani,cf. stilul smuls Igaș,mai subtil și chiar mai ductil,nu este vorba doar despre un bacalaureat pe daiboj sau pe daiceva,este o mermelire a anilor de studii obligatorii pentru a intra într-un examen de bacalaureat…Pe șleau,nu este deloc sigur,chiar deloc,că dumnealui,domnul Nelu ,a terminat cu adevărat clasele de liceu,fie și din bucăți,cum pretinde,cu înfrângerea principiului ubicuității,in sensul că dumnealui să fi fost prezent și la liceu dar și la piața mică,la catedra de mici și vodcă contrafăcute… Profesoara cu care a susținut proba orală la limba română,de la un prestigios liceu din Radăuți a relatat unor taximetriști de încredere că candidatul Nelu,având deja bastonul de mareșal în borsetă ( nu vă mirați,este un baston adaptat la dimensiunile viitorului marechal!) a tras un bilet în care scria ceva despre unul,Nichita Stănescu,cine o mai fi și ăsta… Profund lezat,candidatul a declarat ritos că el nu-l cunoaște,să-i dea ceva mai omenesc,mai de pe la noi,din Bukowina,eventual…Poate știți ceva din „Amintiri din copilărie” ? a îndrăznit,timid,cadrul didactic care primiseu ordin ferm să asta… A,da,a zis marele om politic și nu numai,păi în copilărie când eram eu acasă,la Hilișeu Horea și pășteam vaca satului…
  Etc.,ceea ce a și determinat comisia să-i confecționeze acel carton care iți dă voie să mai cumperi sau să primești de la Moș Crăciun și alte diplome,inclusiv de doctor în management,alte titluri academice,pe la facultăți absolvite la foarte mare distanță,la fără sau la fără nici o frecvență,la Valahia,Dunărea de Sus& de Jos,altele, știute și forjate de domnul Mihai Baciu,mare diplomat român,dupe cum au fost cerințele superioare,cât să umple o coală A3…
  Aparent fără legătură cu situația,domnul Orest Onofrei ,care s-a retras din politica vizibilă a județului dzicu unii și pentru că nu-l mai putea suporta pe Nelu în toate aroganțele sale specifice,ca și doamna Ardeleanu,dealtfel,cu care Nelu vorbea ca un rândaș cu inferiorul său,deci domnul Orest a dat de curând un interviu foarte interesant,a spus lucruri ieșite din tiparul manualului pedelist de mâncat kkt,a trecut bariera celor 100 de cuvinte mari și late utilizate de comunicatorii lor și,printre altele,a caracterizat câțiva lideri politici locali – Flutur este,de fapt,un poet (!! se înțelege că la propriu…!!),Stan este un bonom (or fi stat la povești într-o anumită cramă privată de la Falticeni!) iar Lungu este un împăciuitorist…În rezumat,nu sunt ei așa ai dracu’ pre cât ar vrea să pară și nici cum îi prezintă unii… Însă Orest Onofrei,un mărginean tipic,dintr-o bucată,fie că-ți place,fie că nu ,nu pomenește nimic despre Nelu! Oare de ce? Nomen odiosa,nu numai că la vremea despărțirii erau din secte diferite,dar Orest nu l-a mai suportat din motive care nu pot,se vede treaba,făcute publice nici măcar în această formă literară…
  Sa fie ,poate,și această imagine cu Nelu îmbrăcat,zice-se cu un sacou din garderoba lui Orest,de la partid,cf. mai jos?
  http://prntscr.com/uwp8gp
  …sau,poate aceasta,a unui cunoscut cuplu de comici,Pat&Patachon,aluzie la formula în care Nelu și Orest mergeau pe la o anumită televiziune locală care a dat un ministru,unde,iarăși,Nelu se dădea în stambă ca pe derdeluș?
  http://prntscr.com/uwpa4e
  …Însă de baza este aceasta,care poate fi intitulată, lejer,drept: „Cei trei care au speriat Regiunea penticostală de nord-est..”,unii dintre ei cu neveste,cu ie barbatească bucovineană,alții în costum de martir,cu ie de bucovinean pe dedesubt,pesemne…
  http://prntscr.com/uwpc8o
  Are domnul Nelu față de leader zonal,discret-național,cu oleacă de grad și funcție,cu studii grele,cu titluri academice așișderea,cu bacalaureatul luat într-o manieră originală,cu batalamalele înșirate pe o coală A3,cu basca dedusă sau ascunsă prin zona burții?
  Are,mă!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: