93 de ani de la naşterea unui cuplu legendar al comediei: Stan şi Bran

În urmă cu 93 de ani lua naştere un cuplu legendar al comediei: Stan şi Bran. Cei doi au debutat în formatul de cuplu în filmul „The Second Hundred Years”. Stan şi Bran au jucat în 107 filme până în 1951.

Poate niciun cuplu nu a fost atât de mult identificat cu comedia ca Stan şi Bran.

Pe 8 octombrie 1927, Stan Laurel şi Oliver Hardy apăreau într-un scurt film mut, numit „The Second Hundred Years”, o comedie despre doi puşcăriaşi ghinionişti puşi pe evadare, care, orice ar fi făcut, ajungeau tot în celulă. Acesta a fost primul lor film împreună.

Pentru aceste roluri, cei doi au fost raşi în cap şi până la următorul film nu a apucat să le crească părul, aşa că în „Call Of The Cuckoo” au fost tot raşi în cap.

După „The Second Hundred Years”, Stan şi Bran au devenit un brand şi au jucat în 107 filme până în 1951.

Ultimul lor film a fost o coproducţie franco-italiană, care le-a creat mari probleme de sănătate.

Stan şi Bran au avut numeroase nume pe tot globul, de la Grăsanul şi Uscatul în Brazilia, la Întregul şi Jumătatea, în ţările scandinave.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: