Pentru prezervarea libertăţii religioase, măsurile sanitare trebuie luate cu maxim discernământ

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a reacţionat la decizia prin care Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) anunţă că este permisă organizarea de manifestări cu ocazia sărbătorilor religioase numai cu participarea celor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea respectivă. Măsura a fost motivată pe faptul că riscul de infectare ar fi unul foarte mare atunci când pelerinii se deplasează dintr-o localitate în alta cu mijloace de transport precum autocare.

 „Din perspectiva prezervării unor libertăţi intangibile, precum fundamentala libertate religioasă, considerăm că măsurile sprijinite pe raţiuni medicale cu impact public trebuie luate cu maxim discernământ şi atentă bunăvoinţă, astfel încât ele să nu conducă la afectarea acestor libertăţi, la contrarierea şi tulburarea oamenilor credincioşi care compun majoritatea copleşitoare a societăţii româneşti”.

 „Bisericile sunt prin natura lor spaţii ale decenţei, curăţeniei şi ordinii, nu ale dezordinii. Desigur, regulile stricte referitoare la igienă, la purtarea măştii în anumite momente şi la păstrarea distanţei de 1,5 m între persoane se impun inclusiv în spaţiile liturgice şi trebuie riguros respectate. Ceea ce în toată perioada de până acum s-a făcut în mod exemplar în cadrul tuturor cultelor religioase din România.” (Basilica.ro)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: