Municipiul Suceava, la 21 de cazuri de „scenariul galben”

> Incidenţa cumulată a infecţiei SARS-CoV-2 la mia de locuitori a ajuns la 1,33, iar dacă se depăşeşte 1,5 se vor închide mai multe activităţi

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a făcut, ieri, un apel de suflet sucevenilor să respecte regulile de protecţie sanitară pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus, arătând că municipiul se apropie de incidenţa de 1,5 la mia de locuitori.

„Oricât am vrea să fim de optimişti, lucrurile nu arată bine şi la nivel de ţară, şi în judeţ, şi în oraşul nostru. Ieri erau 166 de cazuri active în ultimele 14 zile, ceea ce înseamnă 1,33 la mia de locuitori. Dacă se mai îmbolnăvesc 21 de persoane trecem de o rată de 1,5 la mia de locuitori” a spus Lungu.

El a făcut „un apel de suflet” către suceveni să respecte regulile legate de pandemie, în special purtatul măştii, în mod deosebit în spaţiile închise, cu recomandarea să fie purtată şi în spaţiile deschise.

Părinţii care merg să-şi ia copiii de la şcoală trebuie să poarte mască

Primarul a recomandat părinţilor care merg la şcoală să-şi ia copiii să poate mască, precizând că în mai multe judeţe s-a luat această decizie.

El a făcut un apel ca în jurul şcolilor să poarte mască de protecţie, atât părinţii, cât şi elevii.

Lungu a mai spus că a avut discuţii cu prefectul Alexandru Moldovan şi cu şeful ISU Suceava, col. Costică Ghiaţă, privind controalele din municipiul Suceava legate de respectarea regulilor de protecţie sanitară, în mod special în zona activităţilor HoReCa.

„Sunt cu totul de acord să facem aceste controale ca să determinăm sucevenii să respecte regulile. Din păcate şi la spital, ca peste tot în ţară, înţeleg că este destul de aglomerat şi la secţia Covid, şi la ATI” a spus primarul.

Potrivit ultimei hotărâri a CNSU, „toate instituţiile publice şi private, precum şi operatorii economici care îşi desfăşoară activitatea în localităţile unde incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori, au obligaţia analizării modului de desfăşurarea a activităţii în vederea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil se recomandă decalarea programului de lucru”.

Totodată, în situaţia în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor la nivel judeţean ori a unei sau mai multor localităţi depăşeşte 1,5/1.000 de locuitori CJSU se întruneşte în vederea analizării detaliate a situaţiei epidemiologice de la nivelul fiecărei localităţii şi dispunerii de urgenţă a măsurilor pentru diminuarea riscului conform prevederilor legale aprobate prin hotărârile Guvernului şi a celor ale Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI