Meghan Markle pierde în instanţă în faţa Associated Newspapers

Meghan Markle a pierdut în instanţă procesul cu Associated Newspapers. Cartea cuplului de Sussex, „Finding Freedom”, despre viaţa lor personală, a fost mingea la fileu aruncată în apărarea presei.

Meghan Markle, fosta ducesă de Sussex, a pierdut la ultima înfăţişare bătălia legală cu asociaţia de presă UK Associated Newspapers Limited (ANL), cei care publică Daily Mail şi the Mail on Sunday. Markle a dat în judecată grupul de presă pentru încălcarea vieţii private şi încălcare de copyright, după ce Mail on Sunday a publicat fragmente dintr-o scrisoare din 2018 pe care Markle i-a trimis-o tatălui ei, Thomas Markle Sr.

Săptămâna trecută, asociaţia de presă şi-a modificat apărarea, folosind cartea recent publicată a cuplului, „Finding Freedom”, semnată de către jurnaliştii americani Omid Scobie şi Carolyn Durand, în care Markle ar fi transmis autorilor unele informaţii confidenţiale. Totuşi, avocatul lui Markle, Justin Rushbrooke, susţine contrariul: „Reclamanta şi soţul ei nici nu au colaborat, nici nu au fost intervievaţi, nici nu au oferit material foto autorilor cărţii”, sugerând că de fapt cartea este inspirată din materialele publicate de Asociaţia de presă şi alte surse publice.

Marţi, judecătoarea Francesca Kaye a permis apărării asociaţiei de presă să folosească cartea, refuzând apelul lui Markle privind decizia. Avocaţii lui Markle mai pot să ducă decizia judecătoarei la Curtea de Apel.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: