Îngrijorare printre autorităţile sucevene după cele peste 600 de cazuri noi de Covid-19 din judeţ în ultimele două săptămâni

> Prefectul cere mai multe controale şi sancţiuni: Momentul actual este unul crucial pentru a stopa un al doilea val în judeţ

Prefectul judeţului Suceava, Alexandru Moldovan, a convocat ieri o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Cel mai important subiect de pe ordinea de zi a fost analiza situaţiei epidemiologice la nivelul fiecărei localităţi din judeţ şi dispunerea măsurilor urgente pentru diminuarea numărului infectărilor cu SARS-CoV-2 în judeţul nostru, potrivit Prefecturii Suceava.

DSP Suceava: Cazurile noi de Covid-19 au o evoluţie relativ constantă

Sursa citată arată că, în cadrul şedinţei, directorul DSP Suceava, dr. Dinu Sădean, a spus că, în ultimele 14 zile, în judeţul Suceava s-au înregistrat 614 cazuri noi, ceea ce reprezintă o medie de aproximativ 40 de cazuri noi pe zi, o evoluţie relativ constantă, fără a se înregistra o creştere accelerată.

Sădean a precizat că la nivelul judeţului este un singur focar de Covid-19, la un centru rezidenţial din oraşul Siret, unde sunt 14 cazuri, focarul urmând să se închidă în curând.

La rândul său, prefectul judeţului a cerut structurilor MAI controale mai stricte la în locurile, localurile şi instituţiile care generează un aflux sporit de persoane.

Autorităţile judeţene au luat act de faptul că tot mai multe persoane, inclusiv din cadrul instituţiilor publice, ignoră normele împotriva Covid-19. Astfel, prefectul a cerut ca planurile de control să fie adaptate în funcţie de circumstanţele şi evenimentele la zi, atât cele culturale, cât şi cele religioase.

În acest context, prefectul Alexandru Moldovan a mai făcut un apel la populaţie, solicitând să se respecte măsurile preventive, cum ar fi distanţarea fizică şi folosirea măştii de protecţie.

El a mai atras atenţia asupra numărului de participanţi la diferite evenimente private, avertizând că „momentul actual este unul crucial pentru a stopa un al doilea val la nivelul judeţului Suceava”. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI