În judeţ

23 de elevi şi preşcolari infectaţi cu noul coronavirus

> De asemenea, 61 de cadre didactice au fost confirmate cu SARS-CoV-2 şi 11 angajaţi din rândul personalului nedidactic auxiliar

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat, luni, că numărul preşcolarilor şi elevilor suceveni confirmaţi cu SARS-CoV-2 de la începutul anului şcolar a ajuns la 23, ultimele 8 cazuri fiind înregistrate în weekend şi în cursul zilei de luni.

Gabriela Băncilă a spus că în weekend a fost confirmat un caz pozitiv cu noul coronavirus la un preşcolar de la Grădiniţa cu Program Prelungit din Gura Humorului, iar în cursul zilei de luni au mai fost confirmate alte 7 noi cazuri în rândul unor elevi de la unităţi de învăţământ gimnazial şi liceal din municipiul Suceava şi Siret, majoritatea copiilor fiind contacţi ai unor membri de familie confirmaţi deja pozitiv.

Băncilă a mai spus că în municipiul Suceava au fost confirmate şase cazuri noi de infecţie cu noul coronavirus, respectiv la un elev de la Şcoala Gimnazială Nr. 9 Suceava, la un elev de la Şcoala Gimnazială Nr. 4, a cărui soră, elevă la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, a fost şi ea confirmată cu SARS-CoV-2, ambii fiind internaţi în spital, la un elev de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, la un elev de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” şi la un elev al Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava a precizat că cel de al optulea caz confirmat pozitiv luni în rândul elevilor este cel al unei eleve de la Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret, care are domiciliul în Calafindeşti.

Ea a menţionat că tot în cursul zilei de luni a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus o îngrijitoare de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava.

De la începutul lunii septembrie şi până luni, în judeţ au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus 23 de elevi şi preşcolari, 61 de cadre didactice şi 11 angajaţi din rândul personalului auxiliar din învăţământul preuniversitar. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: