PSD Suceava 2020

184 de pacienţi cu Covid-19, internaţi în Spitalul Judeţean

> Ieri, la unitatea ATI, nu mai erau paturi disponibile

Prefectura Suceava a informat că marţi, conform datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică, în judeţ se înregistrau 5.692 de persoane declarate vindecate de Covid-19.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore, au fost internate 12 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval de timp fiind externate 19 persoane declarate vindecate.

Astfel, din totalul celor 615 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 184 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 106 se aflau în zona tampon şi 325 aveau alte afecţiuni (non-Covid). Din cei 184 pacienţi diagnosticaţi Covid-19, 55 prezentau forme medii ale bolii; 72 – forme uşoare; 37 – forme severe; 20 prezentau forme grave şi erau internaţi în secţia ATI, 5 fiind ventilaţi mecanic.

În aceste condiţii, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea ieri de 311 de paturi libere, dintre care 38 pentru pacienţi Covid-19, 183 în sectorul non-Covid şi 90 pentru zona tampon. La unitatea ATI nu erau paturi disponibile pentru pacienţi Covid, dar, conform precizărilor directorului medical SJU Suceava, dr. Marius Grămadă, locurile la ATI pentru Covid-19 „vor fi adaptate în dinamică”. La unitatea ATI erau 14 ventilatoare libere, dintre care două pentru pacienţi Covid-19.

Totodată, în Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 48 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi patru persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

„Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus, sunt declarate pacienţi diagnosticaţi Covid-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări” a precizat Prefectura Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: