Sucevenii vor avea căldură doar din arderea biomasei

>Bioenergy a închiriat platforme de depozitare şi în afara curţii centralei, primarul Ion Lungu opinând că se vede „luminiţa de la capătul tunelului”, iar Suceava va avea „un serviciu civilizat de încălzire”

Ion Lungu, primarul Sucevei, dă asigurări că în sezonul rece 2020-2021, locuitorii reşedinţei de judeţ beneficiari ai sistemului centralizat de termoficare vor avea parte de confort în locuinţe. Lungu a precizat că Bioenergy are deja constituite stocurile, iar începând de luni, 5 octombrie, Thermonet, transportatorul, furnizorul şi distribuitorul va începe probele premergătoare, iar încălzirea efectivă se va face în funcţie de evoluţia temperaturilor atmosferice. „Asta depinde de evoluţia vremii. Astăzi, în curte la societatea Bioenergy nu mai este unde să se depoziteze biomasă, cei de acolo punând-o şi în afară, pe platforme închiriate. Este un lucru bun, deoarece această biomasă oferă confort în ceea ce priveşte funcţionarea şi, pe de altă parte, se face şi economie. Este a treia iarnă când nu se mai funcţionează cu gaz metan” evidenţiază primarul.

Şeful administraţiei publice locale sucevene pune în vedere că nu abandonează proiectele de reabilitare şi modernizare a Serviciului de alimentare cu apă caldă şi căldură, unul dintre acestea vizând atragerea de finanţare prin Programul de colaborare româno-elveţian prin care România are la dispoziţie 18,21 milioane de franci elveţieni nerambursabili. „Avem în continuare aceste obiective de a reabilita reţele de transport şi distribuţie şi de a finaliza modernizarea punctelor termice. La fel ca în transportul public, credem că vom vedea luminiţa de la capătul tunelului şi vom avea un serviciu civilizat de încălzire în oraşul nostru. Şi, de ce nu, eu cred că va veni şi ziua aceea în care o parte dintre cei care s-au debranşat se vor întoarce la sistem centralizat” a punctat Ion Lungu, primarul Sucevei.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

 1. Stiutor De Chestii says:

  Un cetatean care si-a castigat independenta termoenergetica prin achizitionarea si montarea unei centrale individuale (cost total de circa 8.000 lei)
  nu se mai intoarce la sistemul centralizat niciodata,
  – ca sa astepte “3 nopti consecutive cu temperaturi medii sub 10 grade Celsius” pentru a primi caldura
  – ca sa ramana fara apa calda in mijlocul verii cand e revizie la termoficare
  – ca sa astepte dimineata sa curga apa rece pe teava de apa calda

  Poate se intorc la termoficare cei care s-au debransat fara sa isi monteze centrala (apartamente nelocuite sau locuite de cate 1 pensionar)…

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: