De la debutul campaniei de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere

Peste 1500 de persoane din judeţ s-au vaccinat antigripal

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat miercuri că, de la începutul campaniei de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere în judeţ s-au vaccinat 1.540 de persoane.

Băncilă a spus că în depozitul instituţiei au ajuns în urmă cu două săptămâni primele doze de vaccin pentru campania anuală de vaccinare antigripală din sezonul rece 2020-2021.

Ea a precizat că, din totalul celor 10.080 de doze de vaccin repartizate DSP Suceava de către Ministerul Sănătăţii (MS), au fost distribuite în judeţ 7.647 de doze. Până la sfârşitul săptămânii trecute se vaccinaseră împotriva gripei sezoniere 1.540 de persoane.

Dintre aceste persoane vaccinate antigripal, 471 sunt bolnavi cronici, 205 sunt cadre medicale, 104 sunt angajaţi în instituţii de ocrotire socială, 5 gravide, iar 755 persoane ce au vârste peste 65 de ani.

Purtătorul de cuvânt al DSP a mai spus că pentru sezonul rece 2020-2021 instituţia a solicitat ministerului 90.426 de doze de vaccin, după cum urmează: 4.221 doze pentru imunizarea personalului medical; 35.477 pentru vaccinarea împotriva gripei a bolnavilor cronici, 3.790 pentru imunizarea copiilor, 787 pentru gravide; 2.788 pentru rezidenţii din instituţiile de ocrotire socială din judeţ; 43.363 de doze pentru vaccinarea antigripală a persoanelor cu vârsta peste 65 de ani.

MS a precizat recent, într-un comunicat de presă, că distribuţia primelor 330.000 de doze de vaccin gripal a început în cursul zilei de 14 septembrie către direcţiile de sănătate publică, aceste instituţii urmând să livreze dozele de vaccin cabinetelor medicilor de familie şi unităţilor sanitare.

Totodată, MS a mai anunţat că celelalte doze de vaccin gripal ar urma să fie distribuite la jumătatea lunii octombrie şi în luna noiembrie, pentru continuarea vaccinării gripale gratuite a populaţiei la risc.

Persoanele de peste 65 de ani vor fi imunizate cu prioritate

„În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC” se arăta în comunicatul MS.

Sursa citată a mai precizat că această campanie se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.

Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătăţii a anunţat că a achiziţionat 3 milioane de doze de vaccin gripal. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: