La începutul săptămânii viitoare

Licitaţie pentru achiziţionarea a 1.000 de tablete

>„Sper ca, într-un termen rezonabil, să aducem aceste tablete şi să le distribuim în şcoli”, declară primarul Ion Lungu

Primăria Suceava organizează licitaţie pentru achiziţionarea tabletelor destinate elevilor şi cadrelor didactice din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din reşedinţa de judeţ. Anunţul este făcut de către primarul Ion Lungu, conform căruia firmele interesate sunt aşteptate cu oferte luni, 5 octombrie. Edilul-şef sucevean precizează că s-a dorit ca achiziţia să aibă loc mai repede, însă etapele procedurale nu permit ocolirea etapelor obligatorii şi scurtarea termenelor. „Nu s-a putut mai repede. Trebuie să respectăm etapele, pentru că vine Curtea de Conturi şi ne verifică. Aceasta este situaţia, dar sper ca, într-un termen rezonabil, cât mai repede, să aducem aceste tablete şi să le distribuim în şcoli”, a afirmat şeful municipalităţii.

În contextul pandemiei de Covid-19, majoritatea covârşitoare a unităţilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Suceava au deschis cursurile anului şcolar 2020-2021 după scenariul „verde”. Ion Lungu informa că se lucra deja la caietul de sarcini pentru achiziţionarea a 1.000 de tablete, prin hotărâre de Consiliu Local, din bugetul municipal disponibilizându-se o sumă de 1 milion de lei, inclusiv pentru echipamentele IT care să faciliteze interacţiunea online.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI