De Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice

DGASPC Suceava organizează online campania „Flori pentru Suflet”

> Totodată, reaminteşte de Telefonul Vârstnicului

De Ziua Internaţională a Vârstnicilor – 1 octombrie, DGASPC Suceava a transmis tuturor persoanelor în vârstă din centrele rezidenţiale aflate în structura sa sau private din judeţ, din România şi din lume „La mulţi ani, buni şi liniştiţi, multă sănătate şi oameni dragi, aproape!”.

Directorul executiv al DGASPC Suceava, Georgeta Nadia Creţuleac, a arătat că anul acesta, din cauza situaţiei epidemiologice, nu s-a putut organiza campania „Flori pentru Suflet” în formatul anilor precedenţi. De aceea, DGASPC Suceava a transmis online o felicitare şi a rugat sucevenii să o dăruiască persoanelor în vârstă cunoscute.

Creţuleac menţionează că la nivel naţional funcţionează Telefonul Vârstnicului (0800 460 001), prin proiectul Fundaţiei Principesa Margareta a României, care are ca motto „Răspundem cu suflet vârstnicilor”. Aceasta este prima linie telefonică gratuită şi confidenţială la care vârstnicii din România pot suna pentru a obţine sprijin, îndrumare sau pur şi simplu pentru a sta de vorbă cu cineva atunci când se simt singuri.

„Este obligaţia noastră, ca societate în ansamblu, să găsim soluţii concrete pentru ameliorarea condiţiilor de viaţă ale persoanelor vârstnice, prin prelungirea perioadei de viaţă activă. Avem datoria să creăm acele punţi de solidaritate între generaţii, care să asigure păstrarea demnităţii umane pe tot parcursul vieţii. Vă mulţumim tuturor şi fiecăruia în parte pentru respectul şi dragostea pe care le acordaţi celor care ne sunt nouă, tuturor, Rădăcini şi pentru care, noi, adesea, uităm să le fim Aripi pentru a le face mai uşoară bătrâneţea!” a declarat Georgeta Nadia Creţuleac. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: