Atacatorul cu satârul de la Paris intenţiona să dea foc redacţiei Charles Hebdo

Tânărul pakistanez care a rănit grav săptămâna trecută cu lovituri de satâr două persoane în faţa fostului sediu al publicaţiei Charles Hebdo nu ştia că săptămânalul satiric se mutase într-un alt sediu, şi voia să dea foc birourilor redacţiei, a declarat ieri procurorul naţional pentru antiterorism, citat de Reuters.

Procurorul Jean-Francois Ricard a declarat într-o conferinţă de presă că poliţia a găsit asupra agresorului trei sticle cu solvent marca White Spirit, un produs inflamabil.

Atacatorul a acţionat sub o identitate falsă, iar o fotografie a paşaportului său găsită în telefonul său mobil arăta că el are 25 de ani, nu 18, aşa cum a spus prima dată, a afirmat procurorul francez, indicând că acesta se numeşte Zaheer Hassan Mahmoud şi este născut în Pakistan în anul 1995, nu în 2002, potrivit AFP.

Iniţial, suspectul s-a prezentat ca Hassan Ali, afirmând că s-a născut în 2002 în Pakistan, identitate sub care a beneficiat de alocaţie pentru copii la sosirea sa în Franţa în anul 2008. Confruntat cu un document pakistanez găsit de poliţie în telefonul său, „el a recunoscut într-un final că aceasta era identitatea sa reală şi că în realitate are vârsta de 25 de ani”, a indicat procurorul Jean-Francois Ricard, confirmând că suspectul „era total necunoscut serviciilor de informaţii”.

Atacul a intervenit după ce publicaţia Charlie Hebdo a primit noi ameninţări în urma republicării la 2 septembrie a caricaturilor cu profetul Mohamed, înainte de deschiderea, la 10 noiembrie, a procesului complicilor autorilor atacurilor jihadiste din ianuarie 2015 de la Paris.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: