Faţă de zilele trecute

A scăzut numărul sucevenilor internaţi în spitale cu Covid-19

Prefectura Suceava a informat că marţi, conform datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică, în judeţ se înregistrau 5.344 de persoane declarate vindecate de Covid-19.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore, au fost internate 11 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval de timp fiind externate 57 persoane declarate vindecate.

Astfel, din totalul celor 624 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 186 pacienţi erau diagnosticaţi cu Covid-19, 120 erau în zona tampon şi 318 aveau alte afecţiuni (non-Covid). Din cei 186 pacienţi diagnosticaţi Covid-19, 68 prezentau forme medii ale bolii, 61 – forme uşoare, 36 – forme severe, 21 prezentau forme grave, fiind internaţi în secţia ATI, cinci dintre ei ventilaţi mecanic.

În aceste condiţii, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea ieri de 304 paturi libere, dintre care 36 pentru pacienţi Covid-19, 191 în sectorul non-Covid şi 77 pentru zona tampon. La unitatea ATI erau disponibile 3 paturi pentru pacienţi Covid. De asemenea, erau 18 ventilatoare libere, dintre care 5 pentru pacienţi Covid-19.

Totodată, în Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 61 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

„Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus, sunt declarate pacienţi diagnosticaţi Covid-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări” a precizat Prefectura Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: