Ziua Cooperării Europene 2020

Programul Operaţional Comun România – Ucraina 2014-2020 celebrează şi în acest an Ziua Cooperării Europene, începând cu 21 septembrie, împreună cu programele de cooperare finanţate de Uniunea Europeană.

Astfel, în perioada 21 septembrie – 20 octombrie a.c., locuitorii din judeţele aflate la graniţa cu Ucraina sunt invitaţi într-o călătorie „în siguranţă” prin Tulcea, Botoşani, Suceava, Baia Mare sau Satu Mare, cu mijloacele de transport în comun care poartă mesajul Programului România – Ucraina pentru Ziua Cooperării Europene. În acelaşi timp, Ziua Cooperării va fi prezentă şi în mediul online, printr-o campanie de promovare a colaborării şi a parteneriatelor transfrontaliere care generează rezultate şi soluţii pentru probleme comune ale ambelor ţări, se arată într-un comunicat al Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava.

În acest an, Ziua Cooperării Europene se desfăşoară pe trei planuri, cooperare, digitalizare şi siguranţă. Aşadar, pentru a asigura o călătorie în siguranţă în autobuzele campaniei, în fiecare din cele cinci oraşe se vor distribui pachete informative care conţin măşti de protecţie de unică folosinţă. Pachetele vor fi împărţite în perioada 30 septembrie – 1 octombrie a.c., în staţiile de autobuz de pe rutele pe care circulă mijloacele de transport cu mesajul campaniei.

Beneficiarii Programului România-Ucraina sunt, de asemenea, pregătiţi să marcheze Ziua Cooperării Europene prin evenimente şi activităţi variate, atractive, desfăşurate atât în România, cât şi în Ucraina.

Lista evenimentelor şi detaliile cu privire la acţiunile realizate de Programul România – Ucraina 2014-2020 în această perioadă pot fi consultate pe site-ul Roua.net, dar şi pe pagina de Facebook a programului.

„2020 reprezintă un reper important în istoria programelor de cooperare finanţate de Uniunea Europeană, întrucât partenerii din toate statele participante la aceste programe sărbătoresc 30 de ani de cooperare #INTERREG” a ţinut să precizeze Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: