DSP Suceava:

Un cadru didactic şi trei elevi au fost confirmaţi pozitiv cu SARS-CoV-2

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat, joi, că în zilele anterioare au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus un cadru didactic de la Şcoala Gimnazială Milişăuţi şi trei elevi de la unităţi de învăţământ din Suceava, Câmpulung Moldovenesc şi Iaslovăţ.

Ea a spus că, dintre cei trei elevi confirmaţi cu infecţie cu SARS-CoV-2, este vorba de două eleve în vârstă de 15 ani, de la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc şi Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava; al treilea, în vârstă de 10 ani, este elev la Şcoala Gimnazială Iaslovăţ.

Băncilă a precizat că eleva din municipiul Suceava a avut doar un singur contact, pe mama sa, aşa cum reiese din ancheta epidemiologică. Eleva este izolată la domiciliu, în condiţiile în care clasa din care face parte a avut cursuri online, iar unitatea de învăţământ liceală a funcţionat după scenariul galben, din data de 14 septembrie.

În cazul elevei de la Câmpulung Moldovenesc, care a avut doar un singur contact, din familie, s-a trecut pe scenariul roşu doar în clasa din care face parte eleva, fiind efectuată şi dezinfecţia sălii de curs.

Băncilă a precizat că, potrivit anchetei epidemiologice, Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” funcţionează după scenariul hibrid, cu jumătate dintre clase având cursuri online, iar cealaltă parte cu elevii prezenţi la colegiu, fiind respectate regulile de igienă şi de distanţare fizică.

Referindu-se la cazul elevului în vârstă de 10 ani de la Şcoala Gimnaziala Iaslovăţ, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava a spus că, potrivit anchetei epidemiologice, în unitatea şcolară au fost respectate măsurile de distanţare fizică, iar copilul a fost adus la şcoală cu maşina familiei, de la începerea cursurilor şcolare. Băncilă a precizat că pentru întreaga familie a copilului s-a recomandat măsura carantinei la domiciliu, iar în şcoală s-au dispus măsuri de dezinfecţie a sălii de curs şi a holurilor.

De la începutul anului şcolar 2020-2021 şi până joi, au fost confirmate 60 de cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2 în rândul personalului din învăţământul preuniversitar din judeţul nostru, respectiv 52 de cadre didactice şi 8 angajaţi din rândul personalului nedidactic şi auxiliar. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: