La mulţi ani, Moş Costache !

> La 25 septembrie, veteranul Florea Constantin din Dolhasca a împlinit 104 ani

În data de 25 septembrie a.c., sublocotenentul în retragere Florea Constantin, veteran de război participant la al Doilea Război Mondial, a împlinit vârsta de 104 ani.

Veteranul de război Florea Constantin s-a născut în data de 25 septembrie 1916, comuna Dolhasca. El şi-a executat stagiul militar în perioada 1938-1945 în cadrul Flotilei 1 Aviaţie din Iaşi. Pe timpul desfăşurării celui de-al Doilea Război Mondial, în perioada 1941-1945, a fost concentrat în calitate de mecanic de aviaţie în cadrul Flotilei 2 Bombardament din Corpul Aerian Român.

În august 1944, a fost luat prizonier, pentru scurt timp, de forţele sovietice la Ţăndărei, judeţul Ialomiţa, unde unitatea a fost redislocată în anul 1943. A continuat războiul pe aerodromul din Budapesta, iar în anul 1945 a trecut în rezervă, obţinând gradul de sublocotenent în rezervă.

Din informaţiile pe care le avem, Florea Constantin este singurul veteran din aviaţia militară care a ajuns la această vârstă. Până la momentul transmiterii acestor informaţii, veteranul aniversat, ca şi în anii trecuţi, nu a fost vizitat de oficialităţi. Acum, din câte înţelegem, motivele sunt starea de alertă şi starea de… campanie electorală/ alegeri.

În ziua de 25 septembrie, Florea Constantin a fost sunat însă, de la Bacău, de generalul de flotilă aeriană Leonard Baraboi, care l-a vizitat la Dolhasca, anul trecut, cu prilejul aniversării a 103 ani. De la Bucureşti a fost sunat din partea Comandamentului Forţelor Aeriene Române de sub ofiţerul de comandă al Statului Major, plutonier-adjutant principal Daniel Narcis Sînpetru.

SERAFIM ILIUC

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: