Ion Lungu s-a arătat deranjat în campania electorală de lipsa de fair-play a viceprimarului Marian Andronache

> El a spus că Dan Ioan Cuşnir a făcut o campanie decentă, axată pe teme administrative

Primarul Ion Lungu a declarat vineri, la Analiza de Seară de la News Bucovina, că în această campanie electorală, total atipică, a fost deranjat, în principal, de lipsa de fair-play a viceprimarului PMP Marian Andronache.

„Abia-i aştept pe unii dintre candidaţi să-i privesc în ochi. Luni dimineaţa la operativă, dacă vine” a spus Lungu.

El a arătat că a fost o campanie atipică şi că din cauza epidemiei de coronavirus nu a putut să îmbrăţişeze oamenii, aşa cum obişnuia, nu s-au putut face mitinguri şi a subliniat că din cauza măştii de protecţie unii dintre suceveni nici nu l-au recunoscut.

„O campanie grea. Primarii de nivelul meu… sunt mulţi care nu ies din birou. Eu am mers pe stradă din respect pentru suceveni. Am fost bine primit pe stradă. Sucevenii sunt înţelegători, sunt toleranţi” a declarat Lungu.

El a spus că a explicat oamenilor de ce s-au întârziat anumite proiecte sau care este strategia pentru anumite investiţii şi că este de părere că a fost înţeles, exemplificând cu asfaltările din Burdujeni-sat, amânate până după ce se va monta conducta de gaz natural sau cu încălzirea din bazar, care a fost întârziată din cauza blocajului generat de carantină.

Ion Lungu a menţionat că a fost deranjat în campanie de atitudinea adoptată de viceprimarul Andronache, contracandidat din partea PMP.

„M-a deranjat domnul viceprimar Andronache care încă este viceprimarul meu. Părerea mea este că – nu ştiu cine l-a învăţat – nu a făcut o campanie corectă. Putea să spună: am fost în echipă cu primarul Lungu, am făcut lucruri bune la Primărie, noi suntem un partid de dreapta, avem ideile şi idealurile noastre, proiectele noastre, că e posibil să colaborăm în continuare” a spus Ion Lungu.

„Marian, tu trebuia să te ocupi de probleme”

El a subliniat că Marian Andronache, care coordonează investiţiile, a argumentat că primarul nu l-a luat cu el.

„Primarul nu trebuie să te ia cu el. Primarul de asta este primar. Primarul merge în inspecţie. Primarul verifică. Marian, tu trebuia să mergi acolo, la faţa locului să de ocupi de probleme. Ştiu că au fost mai multe probleme pe investiţii şi a trebuit să le rezolv eu ca primar. Din păcate, în acest mandat, domnul Andronache nu prea a fost la Primărie. Marian ştie acest lucru, nu exagerez deloc. Nu cred că este corectă poziţia ta şi cred că este una de faţadă, de campanie electorală” i-a transmis Ion Lungu.

El a menţionat că are informaţii că Marian Andronache este „forjat” de unele persoane din spate, dar consideră că nu este fair-play mai ales că l-a ajutat cu sediul de partid, în cazul unor reproşuri din propriul partid şi l-a sprijinit să aibă subprefect azi, la fel, cu reproşuri din PNL.

„Mă deranjează şi domnul Cuşnir care a spus că Lungu nu a făcut, că nu a dres, dar totuşi trebuie să fiu corect şi să spun că a fost o campanie decentă. Nu au fost atacuri suburbane, să te iei de familie, de alte chestii. S-a discutat pur administrativ şi eu îl înţeleg. Ce să spună ceilalţi candidaţi? Că toate sunt în ordine în oraş? Atunci de ce să mai candidezi?” a spus Lungu.

El a arătat că Dan Ioan Cuşnir a făcut o campanie electorală pe probleme administrative şi că îl apreciază că de data aceasta nu s-a mai luat de familia sa, aşa cum a făcut-o în trecut.

„De data aceasta îl apreciez deoarece chiar a făcut o campanie pe linie administrativă, ceea ce e corect. Da, că Lungu n-a făcut, n-a dres, că eu sunt de zece ori mai bun ca Lungu. Asta e campanie electorală şi pentru asta îl apreciez” a explicat primarul.

El a subliniat ce l-a deranjat la Marian Andronache pentru că în primul rând nu se aştepta la aşa ceva.

Noi suntem PNL, ei sunt PMP, adversarul nostru politic e PSD

„Nu-i corect din partea lui. Nu e fair-play. Noi suntem PNL, ei sunt PMP, adversarul nostru politic e PSD. În loc să sară la gâtul PSD, el sare la gâtul primarului: Eu n-am să fac ca Lungu! Serios?” a spus Lungu, care a arătat că evită să spună mai multe despre ce interese a urmărit Marian Andronache în Consiliul Local.

El speră însă că modul în care s-a comportat Marian Andronache în campanie a fost mai mult de faţadă, pentru că el ştie realitatea şi i-a transmis că în această campanie nu a procedat corect. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: