Cea de-a III-a ediţie a Festivalului Autumnal de Literatură

> Manifestarea este organizată de USV şi Biroul Francez

Festivalul Autumnal de Literatură (FALL), ajuns la cea de-a III-a ediţie, demarează cu o activitate susţinută de Biroul Francez din Suceava şi Centrul de Reuşită Universitară al USV – etapa directă a Concursului CoronaFall.

Ediţia 2020 a festivalului are un titlu semnificativ pentru perioada pe care o traversăm cu toţii – CoronaFall – şi îşi propune să adune cele mai bune texte şi imagini de la cei care vor să împărtăşească prin cuvânt şi/sau culoare emoţii, sentimente, trăiri din timpul pandemiei şi/sau să imagineze lumea de după. Proiectul se adresează tuturor elevilor şi beneficiază de certificare eTwinning şi parteneriate româno-franceze, iar activităţile se vor desfăşura online, în română, engleză şi franceză, pe platformele Zoom, Kahoot, Quizizz şi eTwinning, având forme de participare directă şi indirectă. Lucrările premiate vor fi publicate într-un volum cu ISBN.

Invitata specială a acestei ediţii este scriitoarea Simona Popescu, pe care participanţii vor avea şansa de a o întâlni în cadrul unui eveniment care se va desfăşura la mijlocul lunii octombrie. Elevii premiaţi vor avea parte de activităţi surpriză.

Cadrele didactice sunt invitate să consulte regulamentul şi să înscrie elevii la etapa directă a concursului CoronaFall până pe 29 septembrie.

Pentru etapa indirectă, pot fi trimise lucrări literare sau artistico-plastice până pe data de 4 octombrie a.c.. Lucrările de creaţie plastică trebuie să ilustreze câmpul semantic al pandemiei în literatură.

Cadrele didactice pot participa cu lucrări personale în cadrul Simpozionului internaţional FALL. Tot în perioada festivalului vor avea loc expoziţii, ateliere de scriere creativă şi concursuri pentru elevi în domeniul limbilor străine de tip quiz – Fall in love with… (high)school (gimnaziu şi liceu) şi, exclusiv pentru clasele din învăţământul primar, „Cât de atentomnatic eşti”.

Cu fiecare nouă ediţie, Festivalul FALL încearcă să surprindă actualitatea contemporană, bazându-se pe substratul pe care a fost iniţial clădit şi care a devenit motto-ul proiectului: Fall in love with literature! Organizatorii vor ca publicul tânăr să se îndrăgostească în fiecare zi de literatură într-o lume digitalizată, în care scrisul şi cărţile nu îşi pierd niciodată semnalul şi pot restabili conexiunea cu sinele în orice moment al vieţii.

Prof. ADINA-MARIA POPA, coordonatorul festivalului 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: