Registrul şcolar al lui John Lennon îl descrie ca pe un adolescent leneş şi rebel

Când avea 14 ani, John Lennon era un adolescent rebel care întârzia la ore, îşi uita cărţile acasă şi dădea dovadă de un comportament pe care profesorii îl considerau „idiot”, după cum se arată în registrul său şcolar din anii 1954-1955, relatează EFE. În acest document, care a fost scos miercuri la licitaţie de casa Sotheby’s, sunt consemnate 22 de “detenţii” şcolare în mai puţin de opt săptămâni, un curriculum, potrivit căruia, cariera academică a lui John Lennon ar fi fost mai puţin promiţătoare decât cea muzicală.

Profesorii săi de la şcoala Quarry Bank Grammar School, din Liverpool, au scris despre el comentarii de genul: „Fără cărţi şi foarte leneş”; „Comportament idiot în clasă”; „Nu îşi recunoaşte greşelile” sau „Ajunge târziu, un leneş fără pereche”.

Mai aveau să treacă doi ani până când Lennon şi-a format propria trupă la această şcoală, căreia avea i se alăture Paul McCartney, şi încă opt ani până la apariţia primului album oficial The Beatles, „Please Please Me”.

Documentul, o adevărată perlă pentru colecţionarii de lucruri private ale celebrului cvartet din Liverpool, rămâne la vânzare până la 1 octombrie, la un preţ estimativ de între 3.000 şi 5.000 de lire (3.270 – 5.450 de euro).

Va fi scoasă la această licitaţie şi o pereche de ochelari cu rama rotundă stil Windsor pe care i-a popularizat John Lennon, când devenise deja o celebritate a muzicii rock. Ochelarii au fost dăruiţi în 1965 de John Lennon menajerei sale, Dorothy Jarlett, care s-a ocupat şi de creşterea primului său copil Julian.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: