Primăria Suceava împarte tichetele de vacanţă

>„Cele neconsumate, de anul trecut, au fost valabile până în august, iar acum se dau din nou, cu valabilitate un an de zile arată primarul Ion Lungu, alocarea fiind de 1,7 milioane de lei

Funcţionarii, personalul contractual şi celelalte categorii de personal cu finanţare din bugetul municipiului Suceava vor primi şi în acest an tichete valorice de vacanţă. Primarul a anunţat că vechile vouchere au fost valabile până în vară, în curs fiind achiziţia celor noi, a căror înmânarea efectivă se petrece după prima decadă lui octombrie.

„Nu s-au eliberat până acum, pentru că nu ştiam dacă se mai dau sau nu. Patru luni de zile, în februarie, martie, aprilie şi mai, Primăria a fost blocată. S-a făcut licitaţia, cu o alocare de 1,7 milioane de lei, inclusiv pentru medicina şcolară. Deci, până pe 10 octombrie, salariaţii din Primărie şi toţi cei dependenţi, cum sunt cei din medicina şcolară, vor primi aceste vouchere de vacanţă. A întârziat licitaţia, achiziţia, iar până în vară nu am ştiut cum să procedăm. Cele neconsumate, de anul trecut, au fost valabile până în august, iar acum se dau din nou, şi sunt valabile un an de zile” a precizat edilul-şef.

În baza Ordonanţei Guvernului nr. 63 din 2010, privind modificarea şi completarea Legii nr. 273 din 2006 privind finanţele publice locale, la începutul anului, Primăria Suceava avea alocate 782 de posturi, cu menţiunea că numărul maxim de posturi prevăzut nu se aplică capitolului bugetar „Învăţământ” finanţat din bugetele locale, precum şi capitolelor bugetare „Sănătate”, „Asigurări şi asistenţă medicală” şi „Servicii publice de interes local”, specializate, cu personalitate juridică, înfiinţate şi organizate în subordinea consiliului local prin hotărâri ale autorităţilor deliberative ale unităţii administrativ-teritoriale. Compartimentul „Medicină şcolară” din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Suceava cuprindea 31 de cabinete medicale şcolare şi unul studenţesc, cu 10 medici şi 33 de asistente. La acestea se adăugau 8 cabinete de medicină dentară, cu 8 medici.

Un angajat poate primi în fiecare an, în perioada 1 ianuarie 2020-31 decembrie 2025, vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: