Actuala guvernare doreşte reinstaurarea stării de urgenţă

Este din ce în ce mai vizibil că actuala guvernare doreşte reinstaurarea stării de urgenţă după alegerile locale de duminică. Rezultatul alegerilor locale din data de 27 septembrie 2020 va fi definitoriu pentru acest scenariu.

Închiderea şcolilor, aşa cum anunţă guvernanţii, nu este cea mai bună soluţie pentru sistemul de învăţământ. Limitarea accesului la educaţie a elevilor va genera noi greutăţi profesorilor şi elevilor. Amintim că tabletele nu au ajuns încă la copiii din familiile cu venituri reduse.

Ce are de câştigat PNL din toate acestea? În primul rând vor continua să guverneze ţara aşa cum vor ei. Achiziţiile publice şi deciziile se vor lua fără licitaţii publice. Guvernul Orban va adopta ordonanţe şi hotărâri de guvern după bunul plac şi direcţia de partid. Mai mult decât atât, clientela lor de partid va avea de câştigat în urma contractelor de achiziţii directe cu statul.

Conform ultimelor declaraţii ale preşedintelui României, partidul său nu va ezita să ţină românii în case.

Reintroducerea stării de urgenţă va izola România şi va submina economia şi mai mult. Acest lucru va genera o nouă creştere a ratei şomajului, a preţurilor la alimentele de bază şi va cauza o scădere semnificativă a puterii de cumpărare a românilor.

În luna august a acestui an cifra de afaceri a IMM-urilor din România a scăzut cu aproape 14%. Sectorul HoReCa a avut cel mai multe de suferit, dobânzile bancare au crescut simţitor, moneda naţională s-a depreciat, iar Guvernul PNL s-a împrumutat de pe piaţa internaţională şi internă cu sume din ce în ce mai mari.

Revenirea la starea de urgenţă ar fi cea mai proastă idee pentru România în această perioadă.

Dr. MARICELA COBUZ,

deputat PSD Suceava

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: