Klaus Iohannis:

Nu văd motive pentru un aşa-numit lockdown

Preşedintele Klaus Iohannis a spus ieri, într-o conferinţă de presă, că nu vede motive pentru „un aşa-numit lockdown”, dar a făcut un nou apel pentru respectarea măsurilor de protecţie sanitară. „Nu văd motive pentru un aşa-numit lockdown, adică o situaţie în care cetăţenii sunt obligaţi să stea la domiciliu”, spune Klaus Iohannis.

El a făcut un nou apel pentru respectarea măsurilor de protecţie sanitară. „Vedem cum numărul de infectări e în creştere, dar subliniez ceea ce am mai spus: noi putem să stăpânim răspândirea epidemiei dacă respectăm acele reguli simple, arhicunoscute. Sunt lucruri atât de simple prin care putem să reuşim să stăvilim răspândirea virusului”, conchide şeful statului.

În România s-a înregistrat miercuri un nou record de persoane infectate cu COVID-19 în 24 de ore. Sunt 1.767 de cazuri şi 47 de decese, dintre care două la persoane tinere, sub 30 de ani.

 Este posibil să se introducă o formă de control la intrarea în ţară

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că, în funcţie de numărul de cazuri, este posibil ca o formă de control să fie introdusă la intrarea în ţară.

Întrebat în cadrul conferinţei de presă dacă consideră oportună introducerea obligatorie a testărilor la intrarea în ţară, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că o decizie în acest sens nu a fost luată.

„Vom analiza cu foarte mare atenţie dacă pentru România aşa ceva este necesar sau nu şi, în măsura în care vom constata o creştere a numărului de cazuri, este posibil, dar nu există o decizie, să se introducă o formă de control”, a spus Iohannis.

Acesta a mai precizat că o astfel de decizie a fost luată de alte ţări europene.

„Este o chestiune care se va discuta la Ministerul Sănătăţii şi la Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Însă este o măsură care a fost introdusă de mai multe ţări din UE, acolo unde numărul de infectări este într-o creştere puternică”, a mai spus şeful statului.

Iohannis, despre profesorul care îşi îndemna elevii să nu respecte regulile: Este jalnic

Preşedintele Klaus Iohannis consideră drept reprobabil gestul unui profesor de sport din Oradea care îşi încuraja elevii să nu respecte regulile de protecţie sanitară: „Este jalnic”.

„Este, din informaţiile mele, un caz singular, reprobabil. Nu cred că putem să tolerăm aşa ceva. Sunt convins că inspectoratul şcolar şi consiliul de administraţiei al liceului vor lua măsurile de rigoare. Este jalnic”, spune Klaus Iohannis.

Un profesor de sport din Oradea a postat o filmare pe Facebook în care îi încuraja pe elevi să nu respecte regulile de protecţie.

Alegeţi pe cei ce pot face ceva pentru dezvoltarea oraşului în care trăiţi

Preşedintele Klaus Iohannis i-a îndemnat pe cetăţeni să meargă la vot şi să-i aleagă pe candidaţii care pot face ceva pentru comunitatea în care trăiesc.

„Mergeţi la vot în număr cât mai mare şi alegeţi pe cei care pot să facă ceva pentru dezvoltarea oraşului sau a comunei în care trăiți”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: