Ştrandul modernizat de la Iţcani va avea apă încălzită cu panouri fotovoltaice

 Lucrările de modernizare a ştrandul din Iţcani sunt în plină desfăşurare, a anunţat primarul Ion Lungu. „Se lucrează intens la ştrand. Vom avea trei de bazine de înot, câte unul pentru adulţi şi copii, cu posibilităţi de încălzire a apei, precum şi unul cu apă sărată. Vor fi spaţii pentru şezlonguri, locuri de joacă pentru copii şi spaţii de recreere.”

Execuţia a demarat în luna martie a anului 2020, iar, conform unei hotărâri a Consiliului Local, pe amplasamentul de 10.790 mp al vechiului ştrand se vor amenaja un bazin principal cu suprafaţa de 1.250 mp; un bazin cu apă sărată, de 250 mp; un bazin pentru copii, de 420 mp; o terasă pentru alimentaţie publică, vestiare şi grupuri sanitare. Ar urma să fie construite un spaţiu de joacă pentru copii; două platforme pentru plajă, cu un total de 1.120 mp; o platformă de plajă deck, de 700 mp; un spaţiu verde pentru relaxare; un pavilion de control al accesului; un pavilion administrativ. Pe lângă reţelele de utilităţi de rigoare, planul prevede dotarea cu sistem de sonorizare publică şi sistem de supraveghere video.

Contractul de proiectare şi execuţie a fost semnat cu asocierea ConBuvovina, Loial Impex şi Moldproiect-ASD, pentru 9,57 de milioane de lei fără TVA. Cu toate că nu a fost prevăzut în studiul de fezabilitate, va fi amenajat şi un sistem de încălzire a apei bazat pe energia produsă de panouri fotovoltaice.

„Va fi o zonă a agrement frumoasă, un ştrand modern, cu posibilitatea ca, în timp, acesta să fie acoperit” a declarat Ion Lungu.

Pentru o perioadă, ştrandul de la Iţcani a fost concesionat unei firme sucevene, însă contractul a fost reziliat în cursul anului 2016, după ce societatea în cauză şi-a declarat insolvenţa. Înaintea începerii lucrărilor de modernizare, cele trei bazine descoperite, platformele, vestiarele şi amenajările exterioare, vechi de circa 40 de ani, se aflau într-o avansată stare de degradare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: