Şerpaşul Ang Rita, primul care a urcat muntele Everest de 10 ori a murit la 72 de ani

Şerpaşul Ang Rita, primul bărbat care a urcat Muntele Everest de 10 ori, cunoscut drept „leopardul zăpezii” pentru abilităţile sale de alpinist, murit luni, a anunţat familia sa. Colegii săi consideră decesul o pierdere majoră pentru Nepal şi pentru comunitatea de alpinism, anunţă CNN.

Toate ascensiunile pe cel mai înalt munte din lume efectuate între 1983 şi 1996 de Ang Rita au fost făcute fără butelii de oxigen.

Bărbatul a suferit de afecţiuni ale creierului şi ficatului şi a murit la domiciliul său din capitala nepaleză Kathmandu, a declarat nepotul său, Phurba Tshering.

Trupul va fi plasat la un Sherpa Gomba, sau un loc sfânt, din Kathmandu, şi incinerat miercuri, conform tradiţiei sherpaşilor.

Mulţi alţi alpinişti au depăşit de atunci isprava lui Ang Rita, un membru al comunităţii stabilind un record de 24 de ascensiuni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: