Lipsesc cu desăvârşire măsurile de stimulare economică şi protecţie socială

Economia, în această perioadă, a avut mult de suferit.

Sprijinirea antreprenorilor în a înfiinţa noi firme şi a le dezvolta nu ar trebui să ţină de politica de partid, ci ar trebui să fie o necesitate pentru fiecare stat democratic.

PSD, în timpul guvernării, a lansat programul StartUp Nation, un program naţional dedicat tinerilor antreprenori pentru a începe o afacere. În timpul guvernării PSD, prin programul StartUP Nation, s-au înfiinţat peste 17.000 de firme noi şi s-au creat peste 30.000 de noi locuri de muncă.

StartUp Nation a încurajat antreprenorii din România. Prin programul naţional de finanţare, tinerii au fost sprijiniţi cu finanţare nerambursabilă de până la 200.000 lei. Aceştia au avut şansa de a dezvolta o nouă afacere în România.

În anul 2019, prin acest program s-au finanţat din fonduri europene 8.700 de firme în România şi în Diaspora, cu sume totale de peste 480 de milioane de euro. Programul StartUp Plus a finanţat 6.300 de noi firme în ţară, cu 482 de milioane de euro, iar Programul StartUp a acordat finanţări pentru 2.400 de noi afaceri în Diaspora alocând 75 de milioane de euro, care au adus la bugetul de stat peste 38,4 milioane de euro anual şi au generat peste 17.000 de locuri de muncă.

În schimb, PNL a criticat mult acest program, declarând că este o pierdere neînchipuită de bani şi trebuie eliminat.

Ce a făcut Guvernul PNL pentru angajaţi şi angajatorii din România? A închis Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea care promova produsele româneşti pe piaţa alimentară, a închis pe timpul pandemiei activitatea micilor întreprinzători, favorizând firmele mari. Multe firme mici nu au rezistat pe piaţă, au intrat în faliment, rezultând mii de şomeri.

Anul acesta rata şomajului în România a ajuns la 5,4%, crescând faţă de anii precedenţi cu 2,3%. Potrivit INS, în luna iulie numărul şomerilor a ajuns la cifra de 484.000 de persoane, iar în prezent rata şomajului este în creştere. În urma acestor dezastre economice, puterea de cumpărare a românilor a scăzut. În luna august 2020, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cele mai mari creşteri de preţuri au avut loc la alimentele de bază. Cu siguranţă românii au simţit acest lucru.

În momentul de faţă, la nivel naţional, lipsesc cu desăvârşire măsurile de stimulare economică şi protecţie socială. Asta reprezintă guvernarea PNL!

Dr. MARICELA COBUZ,

Deputat PSD Suceava

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: