După ce a eliminat pe parcurs favoriţii 4, 2 şi 1

David Arcip a câştigat locul I la „Cupa Orhideea”

În perioada 19–21 septembrie, Baza sportivă de tenis a ACS Orhideea din municipiul Piatra Neamţ a găzduit turneul de tenis pentru copii „Cupa Orhideea”, competiţie înscrisă în calendarul Federaţiei Române de Tenis. Turneul de categoria 1 a avut o participare numeroasă la categoriile U10, U12 şi U 14, atât la feminin, cât şi la masculin. Au fost prezenţi copii din mai multe oraşe ale ţării: Bacău, Braşov, Fălticeni, Galaţi, Iaşi, Piatra Neamş, Roman, Suceava, Vaslui şi altele.

La categoria U12 (copii până în 12 ani), municipiul Fălticeni a fost reprezentat de micul tenismen David Arcip. Având încredere în forţele sale şi cu o dorinţă puternică de a câştiga, David s-a impus în optimile de finală împotriva sportivului Călin Pîrjol, de la Clubul Moldosport Bacău, favoritul numărul 4 al turneului, pe care l-a învins în două seturi, 6-3, 7-5. În meciul din sferturile de finală l-a întâlnit pe Matei Stanciu, de la Clubul ACS Orhideea Piatra Neamţ, pe care l-a învins, 6-4, 6-1. Semifinala s-a disputat cu un alt favorit al turneului (nr. 2), Filip Ciobanu, legitimat la Clubul TCM Roman, meciul încheindu-se cu scorul 5-7, 6-4, 10-4 în favoarea jucătorului din urbea de pe Şomuz şi legitimat la Clubul Lechner Tenis School Braşov. Aşa cum era de aşteptat, în finala turneului, David l-a avut ca adversar pe favoritul nr. 1, Iancu Manolache, de la CS Văideanu Braşov. Meciul a fost strâns, fiecare finalist adjudecându-şi câte un set (6-0, 1-6). În maxi tie-break, David a reuşit să închidă meciul, câştigând astfel finala cu scorul de 10-7.

„Un meci cu emoţii mai mari pentru David”

Punctele câştigate de David în finală au fost valoroase pentru că au fost obţinute în urma unor „raliuri” de câte 30-40 schimburi de mingi, în care au fost combinate, sub atenta supraveghere a antrenorului Ferry Lechner, aproape toate loviturile din tenis.

„Un tenis de calitate şi spectaculos, jucat frumos de ambii jucători, sportivi foarte talentaţi, un meci cu emoţii mai mari pentru David, el fiind cu un an mai mic. Mulţumim întregii echipe de acasă pentru susţinere, Lechner Tenis School & Victory Tennis Club, directorului de turneu Marius Caia şi domnului Ionel Cobuz pentru buna organizare, ospitalitate şi profesionalism”, ne-a spus Ramona Arcip, mama micului sportiv.

De menţionat este faptul că la această categorie, toţi adversarii lui David au vârste mai mari cu unu sau doi ani.

Clubul Lechner Tenis School a fost reprezentat de 7 sportivi care au obţinut rezultate notabile în cadrul turneului. Împreună cu antrenorul sau, Ferry Lechner, David Arcip se pregăteşte pentru o nouă competiţie, care se va desfăşura la Timişoara, în perioada 26 septembrie-2 octombrie 2020. Urăm succes micului campion din urbea de pe Şomuz, beneficiar al sprijinului sponsorilor ProDac, Rotary Club Fălticeni şi Saniral SRL, care fac posibilă prezenţa lui David atât la antrenamentele de la Braşov, cât şi la tabere de profil şi concursuri.

Maya Rotari, de la clubul Select Suceava, a urcat pe locul I la U12 feminin

Şi micii tenismeni suceveni pregătiţi de antrenorul Bogdan Marasin au avut o comportare exemplară. Întrecerea categoriei de vârstă 12 ani, feminin, s-a încheiat cu victoria sportivei Maya Rotari, de la clubul Select Suceava, care a învins în semifinale şi în finală principalele favorite ale turneului, pe Amalia Nicoli, legitimată la CSM Bacău, şi pe Miruna Niculăeş, de la clubul Sense Roman.

În acelaşi concurs, Karlo Piticaru, de la Tenis Nord Bucovina Câmpulung Moldovenesc, a fost eliminat în sferturile de finală, în vreme ce Ştefan Morari, legitimat la clubul Select Suceava, a părăsit întrecerea în optimi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: