18 suceveni cu Covid-19 au fost internaţi în spital

> Numărul sucevenilor vindecaţi a ajuns la 5.029

 Prefectura Suceava a informat că ieri, conform datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică, în judeţ se înregistrau 5.029 de persoane declarate vindecate de Covid-19.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore, au fost internate 18 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval de timp fiind externate 27 persoane declarate vindecate.

Astfel, din totalul celor 546 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 191 pacienţi erau diagnosticaţi cu Covid-19, 92 se aflau în zona tampon şi 263 aveau alte afecţiuni (non-Covid). Din cei 191 pacienţi diagnosticaţi Covid-19, 71 aveau forme medii ale bolii; 65 forme uşoare; 41 forme severe; 14 prezentau forme grave, fiind internaţi în secţia ATI; unul era ventilat mecanic.

În aceste condiţii, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea marţi de 336 de paturi libere, dintre care 25 pentru pacienţi Covid-19, 220 în sectorul non-Covid şi 91 pentru zona tampon. La unitatea ATI erau disponibile 4 paturi pentru pacienţi non-Covid şi 25 de ventilatoare, dintre care 8 pentru pacienţi Covid-19.

Totodată, la nivelul Spitalului Municipal Rădăuţi erau internaţi 95 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi 4 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

„Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus, sunt declarate pacienţi diagnosticaţi Covid-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări” a precizat Prefectura. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: